Ibrahimoviću nema ko da prijeti

"Ibrahimović je negdje u rangu Runija i kada pričate o reprezentaciji Švedske prva vam je asocijacija napadač Milana", istakao je Hodžson.
1 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.06.2012. 16:10h

Englezi će večeras na Olimpijskom stadionu u Kijevu pokušati da pobjedom protiv Švedske naprave veliki korak ka četvrtfinalu.

Duel protiv “vikinga” ujedno će biti posljednji na Euru koji će reprezentacija Engleske odigrati bez najboljeg igrača Vejna Runija, koji je zaradio dva meča suspenzije zbog udaranja Crnogorca Miodraga Džudovića 7. oktobra prošle godine u Podgorici.

Trijumf bi, dakle, donio dvostruku korist za izabranike Roja Hodžsona, koji ne žele da im prolaz zavisi od ishoda meča posljednjeg kola protiv domaćina Ukrajine. Takođe, napadač Mančester junajteda stigao bi kao poručen za mečeve nokaut faze...

"Runi nam nedostaje, mnogo nam nedostaje. U pitanju je igrač svjetskog kalibra. Ipak, nije baš sve u Runiju. To smo pokazali u prvom meču protiv Francuske", rekao je selektor Hodžson juče na konferenciji za novinare.

Trebalo je, dakle, da to bude obračun Zlatana Ibrahimovića i Vejna Runija, ali će publika u Kijevu večeras gledati samo jednog pravog superstara.

"Ibrahimović je negdje u rangu Runija i kada pričate o reprezentaciji Švedske prva vam je asocijacija napadač Milana. Mnogo toga se vrti oko njega, on je sjajan golgeter, a istovremeno i sposoban da razigra saigrače. Vjerujem, ipak, da imamo kvalitet da ga zaustavimo", istakao je Hodžson.

Iako su u Ukrajinu i Poljsku isprećeni sa mnogo pesimizma (malo ko vjeruje da mogu da naprave nešto značajno), Džerard i društvo riješeni su da na Euru ostave trag. Napadač Dani Velbek, koji je na svom prvom velikom takmičenju dobio ulogu startera, kaže da je selekcija “gordog Albiona” gladna uspjeha.

"Želimo da se plasiramo u drugu fazu, ali ne samo to. Vidim da očekivanja od ove reprezentacije nisu velika kao na nekim ranijim takmičenjima, što u neku ruku može i da nam odgovara", istakao je napadač Mančester junajteda.

Hodžson je spremio istu postavu kao na startu protiv Francuza, sa iskusnim Džerardom i Parkerom u veznom redu, te tinejdžerom Okslejd-Čemberlejnom na lijevom krilu.

"Vezni red je star? To vi mislite. Džerard ima 32 godine, Parker 31, a po mojim kriterijumima, to nisu stari fudbaleri", odgovorio je Hodžson novinarima.

Šveđani su izgubili od Ukrajine na startu, ali selektor Martin Olsen ne želi da prihvati da je Evropsko prvenstvo gotovo.

"Motivisani smo i spremni da odgovorimo na kritike - istakao je Olson uz poruku da Englezi treba da se “plaše Ibrahimovića”.

"Ako Ibrahimović bude pravi, sve je moguće. Nekada se desi da ne takne loptu po 20 minuta, a onda odjednom eksplodira. Vjerujem da će Engleska osjetiti njegovu pravu snagu".

Švedska - Engleska

Kijev - Olimpijski stadion. Kapacitet: 60.000. Sudija: Damir Skomina (Italija). Početak u 20.45.

Švedska (4-2-3-1): Isakson - Lustig, Melberg, Gronkvist, Martin Olson - Svenson, Kalstrom - Larson, Ibrahimović, Toivonen - Elmander.

Engleska (4-4-1-1): Hart - Džonson, Teri, Leskot, Kole - Milner, Džerard, Parker, Okslejd-Čemberlejn - Jang - Velbek.

Bonus video: