Stare želje, isti kadar

"Nadam se da ćemo biti uspješni kao i u prethodnoj sezoni, a što se tiče evropskog iskustva najbolje bi bilo kada bismo dobili nekog rivala iz zemalja iz okruženja", kazao je Rade Vešović, trener Zete
53 pregleda 1 komentar(a)
Zeta, pripreme, Foto: Savo Prelević
Zeta, pripreme, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2012. 19:58h

Za ekipu iz Golubovaca već tradicionalno - nakon skraćenog odmora, slijedi 20-ak dana priprema za predstojeće iskušenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope (treći put zaredom). Trener Rade Vešović na prvom, današnjem treningu imao je isti igrački kadar iz prethodne sezone, a hoće li tako biti i pred početak novog prvoligaškog prvenstva, ostaje da se vidi...

"Nadam se da ćemo biti uspješni kao i u prethodnoj sezoni, a što se tiče evropskog iskustva najbolje bi bilo kada bismo dobili nekog rivala iz zemalja iz okruženja. U tom slučaju, imali bismo rivala koji je nama ravan, pa bismo možda mogli i da preskočimo prvi krug kvalifikacija. To bi bilo dobro zbog finansija i svega ostalog", kaže Vešović.

Zeta će 5. jula odigrati prvi meč u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (revanš je sedam dana kasnije). Vremena za “prave” pripreme nema...

"Vrlo nezgodna situacija, a pokazalo se i u dosadašnjim sezonama da Zeta ima problema u prvih pet mečeva. U isto vrijeme spremaćemo se za evropski izazov i domaće takmičenje. Bolje tako, u hodu, nego da u julu iznova krećemo. Plan je da od 20. juna do 1. jula treniramo na Zlatiboru. Tamo ćemo odigrati tri pripremna meča, a za sada je izvjesno da ćemo igrati sa Vardarom", dodao je trener Zete.

Klub iz Golubovaca zimus u Antaliji nije “unovčio” nekog od fudbalera, ali su odlasci na Trešnjici uvijek aktuelni... Za sada, međutim, nema ništa konkretno, a nema ni priče o eventualnim pojačanjima.

"One igrače iz domaće lige koje bih ja htio, teško je dovesti. Imamo puno mladih igrača, a bilo bi dobro i da ode nekoliko iskusnijih. Neki su se zasitili, dobro bi nam došla svježa krv", priznao je Vešović.

A na priču o igračkom kadru nadovezao se generalni sekretar kluba Vladimir Šišević. Neriješen status golgetera Zete Žarka Koraća trenutno je u prvom planu.

"Korać je i dalje član Šerifa, pa imamo dvije opcije - da produžimo pozajmicu ili otkupimo ugovor. Izvjesno je da će on igrati za Zetu u predstojećim evropskim mečevima. Ukoliko bude ponuda, daj bože da se ostvari neki inostrani transfer. Problem je, međutim, što se osjeća kriza i na Istoku, a najbolji primjer je ovogodišnje iskustvo sa priprema iz Turske. U Antaliji nikad nije bilo manje ekipa i menadžera", rekao je Šišević.

A Zeta bi ovogodišnje evropske mečeve nakon duže pauze ponovo mogla da igra pod Goricom...

"Prijavili smo stadione u Podgorici i Nikšiću, u tom trenutku nije se znalo ko će biti prvak, odnosno da li će Budućnost ili Rudar igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Mislim da ćemo igrati u Podgorici, što nam svakako više odgovara - i zbog publike i zbog organizacije", zaključio je Šišević.

Bonus video: