Del Boske vraća napadača u postavu

Tako će eksperiment bez klasičnog špica (formacija 4-6-0), servirana u nedjelju protiv Italijana, definitivno otići u istoriju.
2 komentar(a)
Španija, Foto: Beta/AP
Španija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.06.2012. 16:23h

Selektor Španije Visente del Boske popustio je pod pritiskom javnosti i medija, ali i onoga što je sam vidio na meču sa Italijanima, pa će večeras protiv Iraca u Gdanjsku izvesti postavu sa Fernandom Toresom u vrhu napada.

Tako će eksperiment bez klasičnog špica (formacija 4-6-0), servirana u nedjelju protiv Italijana, definitivno otići u istoriju.

“Tores de titular” (Tores u prvoj postavi), udarna je vijest španskih medija.

Ko ispada iz veznog reda? Ćavi Alonso i Buskets su nedodirljivi, jer se Del Boske ni po koju cijenu ne bi odrekao para zadnjih veznih. Ćavi, Inijesta i David Silva, s druge strane, bili bi u prvoj postavi kod svakog trenera na svijetu. Dakle, ispada Fabregas, kome ni gol protiv Italijana vjerovatno neće pomoći da se večeras nađe u prvoj postavi.

- Nakon remija u prvom meču, idemo da pokušamo da dobijemo dva preostala susreta i završimo prvi u grupi. Neka se niko ne zavarava da će nam biti lako protiv Irske. To je tvrda ekipa koja će se vjerovatno grupisati nazad, ali će biti opasna u napadu, jer ima nekoliko iskusnih fudbalera. Naravno, mislim na Robija Kina - istakao je David Silva, vezista “furije” i Mančester sitija.

Jasno, Španci su pod imperativom pobjede u duelu timova koji su dva različita svijeta kada je u pitanju tehnička obučenost fudbalera.

- Igraćemo svoju igru i bilo bi dobro da što ranije postignemo gol. Tako bismo izbjegli nervozu, a imali bismo i više prostora. Što se mene lično tiče, potpuno mi je svejedno jesam li u veznom redu ili bliže golu. Za Španiju mogu sve da igram - dodao je Silva.

Selektor Irske, stari trenerski vuk Đovani Trapatoni, predvidio je još prije tri dana da će Tores biti starter protiv njegovog tima.

- Vidjećete da će igrati!

A da li će Italijan predvidjeti igru svjetskog i evropskog šampiona - to je već mnogo teži zadatak. Irci su u nokdaunu nakon teškog poraza od Hrvatske na startu i stvari za njih ne izgledaju baš ružičasto uoči meča sa “crvenom furijom”.

- Čitam po medijima da je Evropsko prvenstvo već završeno za nas. Ne slažem se sa takvim pričama. Pred nama su dvije velike i teške utakmice i borićemo sve sve dok postoji i teoretska šansa da idemo dalje - kaže Eiden Mekgidi, krilo Spartaka iz Moskve.

I poruka Marka Tardelija, Trapatonijevog pomoćnika, bila je upečatljiva:

- Mi smo pepeljuga, autsajderi u ovoj grupi. Igrači žele da urade nešto važno za svoju zemlju, zato ih ne otpisujte. Oni vjeruju, mi vjerujemo!

Bonus video: