Varela spasao Ronalda: Portugal pobijedio Dansku

Tim Paula Benta je savladao Dansku sa 3:2, a junak je bio Silvestre Varela koji je postigao pobjedonosni gol u 87. minutu, samo tri minuta nakon što je ušao u igru...
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 18:25h

Portugal je preživio, nije ga uništila ni nadmenost Kristijana Ronalda zbog koje je Selesao bio u provaliji, a onda isplivao pogotkom rezerviste - tim Paula Benta je savladao Dansku sa 3:2, a junak je bio Silvestre Varela koji je postigao pobjedonosni gol u 87. minutu, samo tri minuta nakon što je ušao u igru...

"Treći gol je morao da stigne mnogo ranije, ali ni ovako nije loše, pobjeda je ono što se pamti. Kontrolisali smo utakmicu, vodili sa 2:0, a onda i u nastavku stvorili mnogo šansi", rekao je Bento.

Portugalci su u prvom poluvremenu letjeli po terenu u Ljvovu, pa se činilo da golovi Pepea u 24. i Heldera Postige u 36. vode ka sigurnoj pobjedi.

Danci su se, ipak, do poluvremena vratili, skandinavska upornost je nadjačala protivnika, a pogodio je Niklas Bendtner, pa je u nastavku viđen paklen meč.

Onda je na scenu stupio Ronaldo, ali ovog puta je vjerovatno pokidao živce svakog navijača „evropskog Brazila” na stadionu Ljvovu. As Reala je mogao da bude tragičar, jer je kod 2:1 dva puta promašio kada je izlazio sam na golmana Andersena - prvi put je šutirao pravo u njega, a kasnije je iz još bolje prilike gađao pored stative...

"Ne brinite za Ronalda, on je jedan od najboljih igrača na planeti, naš kapiten i pravi lider. Pogodiće uskoro", branio je Pepe saigrača iz Reala i reprezentacije.

Portugal je za promašaje kažnjen u 80. minutu i opet je strijelac (i opet glavom) bio Bendtner pogodio, pa su Danci odjednom imali situaciju da jure gol koji bi ih već sada odveo u četvrtfinale.

Ipak, Ronalda je žestokih kritika (mada ni ovako one neće izostati) spasao Varela, 27-godišnji vezista Porta koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru i donio tri velika boda.

"Užasno je kada izgubite na ovakav način, nakon što se vratite poslije 0:2. Nije nam lako, ovo je šok, ali sam ponosan na ekipu i ono što je pokazala. Pogotovo u drugom poluvremenu", istakao je selektor Danaca Morten Olsen.

Danska je u 93. minutu imala veliku priliku da izbori remi, ali je rezervista Šene šutirao preko gola Rui Patrisija.

Portugal nakon dva kola ima tri boda, koliko i Danska i Njemačka, s tim što "pancere" tek čeka meč sa Holandijom u 20.45, koja je na nuli...

DANSKA - PORTUGAL 2:3

Ljvov - Stadion "Ljvov arena". Gledalaca: 32.000. Sudija: Kreg Tomson (Škotska). Strijelci: Bendtner u 41. i 80. za Dansku, Pepe u 24, Postiga u 36. i Varela u 87. minutu za Portugal. Žuti kartoni: J. Poulsen, Jakobsen (Danska), Raul Meireleš, Ronaldo (Portugal).

Danska (4-2-3-1): Andersen - Jakobsen, Kjer, Ager, S. Poulsen – Kvist, Cimling (J. Poulsen) – Romedal (Mikelsen), Eriksen, Kron-Deli (Šene) - Bendtner.

Portugal (4-3-3): Rui Patrisio - Pereira, Pepe, Bruno Alveš, Koentrao - Raul Meireleš (Varela), Migel Veloso, Mutinjo – Nani (Rolando), Postiga (Oliveira), Kristijano Ronaldo.

Galerija

Bonus video: