Kapelo: Ovo je i moja Engleska

"Vjerujem da će Engleska proći grupu. Nadam se da će Roj da bude srećan nakon treće utakmice. Želim mu sve najbolje na ovom turniru", kazao je Italijan...
0 komentar(a)
Kapelo, Foto: Beta/AP
Kapelo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2012. 11:53h

Fabio Kapelo je trebao da bude akter Evropskog prvenstva, sve dok nije upao u sukob sa čelnicima Fudbalske asocijacije Engleske (FA).

Sada je na mjestu selektora Albiona Roj Hodžson, a Italijan priznaje da je s mnogo emocija gledao meč između Francuske i Engleske koji je igran u ponedjeljak (1:1).

"Bilo je emocija, čim su igrači istrčali na teren osjetio sam da su mi blizu. Znate, ovo je i moja Engleska, prirasla mi je srcu, radio sam sa tim momcima četiri godine...", rekao je Kapelo.

I, logično, Kapelo je potom poželio sreću ekipi i svom kolegi Hodžsonu.

"Vjerujem da će Engleska proći grupu. Nadam se da će Roj da bude srećan nakon treće utakmice. Želim mu sve najbolje na ovom turniru", kazao je Kapelo.

Italijan je napustio mjesto selektora nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Fudbalskom asocijacijom.

Odnosi s čelnicima FA su zahladili zato što don Fabija niko nije konsultovao oko oduzimanja kapitenske trake Džonu Teriju koji je tada bio usred skandala i optužbi da je na rasnoj osnovi vrijeđao mlađeg brata Rija Ferdinanda, Antona.

Bonus video: