Remi Poljske i Rusije

Rusi su, dakle, na pragu da završe posao oko plasmana u četvrtfinale, a u posljednjem kolu je "zbornaji" rival Grčka koja nakon dva meča ima samo bod...
1 komentar(a)
Blaščikovski, Foto: Beta/AP
Blaščikovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.06.2012. 21:07h

Prekrasni pogodak Jakuba Blaščikovskog u 57. minutu bio je dovoljan da Poljska sačuva snove i zadrži šanse da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Domaćin je u Varšavi remizirao sa Rusijom (1:1) i sada ima jasnu situaciju pred posljednje kolo - ako želi među osam najboljih mora da pobijedi Češku (koja sada ima bod više) u subotu na istom stadionu na kojem je večeras odoljela Rusija.

Sukobi navijača na ulicama, preko 50 povrijeđenih, istorija dvije nacije... sve je to garantovalo da će i na terenu „Miejskog” da bude napeto.

Rusija je mogla da pobijedi, isto je moglo da se desi i Poljskoj, ali slika s kraja meča kad su igrači u zagrljaju govori da su oba tima zadovoljna podjelom bodova...

Ovako - utakmica će se pamtiti i po trećem pogotku na šampionatu Alana Džagoeva, kojim je doveo svoj tim u vođstvo u 37. minutu, ali i evrogol Blaščikovskog 20 minuta kasnije kojim je postavio konačan rezultat.

"Mislim da je rezultat fer, iako sam naredio igračima da idu na trijumf. Osjetio sam da možemo, ali nismo imali ni sreće. Idemo dalje, Češka je za nas još jedno finale, kao što je i bilo protiv Grčke i Rusije", rekao je selektor Poljske František Smuda.

Ruse poslije ovog remija samo čudo može da eliminiše, jedino ako Grčka u posljednjem kolu ne napravi spektakularan napredak i iznenadi sve.

"Poljska nam je stvorila probleme, znao sam da je to kvalitetan tim. I rekao sam da nas ne čeka nimalo lak posao, da je duel sa Češkom u prvom kolu priča za sebe i da nema nikakve sličnosti sa ovim večerašnjim", kazao je selektor "zbornaje" Dik Advokat.

I Rusija zaista nije djelovala tako moćno kao protiv Češke na startu, igra je bila mnogo sporija, kao i izdanje kapitena Andreja Aršavina koje je potpuno podbacio.

"Nisam zadovoljan kako smo odigrali. Ali sada je vrijeme da se okrenemo Grcima. U ovoj grupi nema slabe ekipe i čeka nas žestokih 90 minuta", istakao je holandski trener.

Igrač utakmice, Kuba Blaščikovski, pozvao je navijače da „ponesu Poljsku do četvrtfinala”.

"Ponosni smo što je narod uz nas, a u subotu je istorijski dan. Dajemo sve za trijumf i plasman u narednu rundu", rekao je vezista Borusije iz Dortmunda.

POLJSKA - RUSIJA 1:1

Varšava - Stadion "Narodovij". Gledalaca: 51.500. Sudija: Volfgang Štark (Njemačka). Strijelci: Blaščikovski u 57. za Poljsku, Džagoev u 37. minutu za Rusiju. Žuti kartoni: Levandovski, Polanski (Poljska), Denisov, Džagoev (Rusija).

Poljska (4-2-3-1): Titon - Pišček, Vasilevski, Perki, Beniš - Dudka (Mjerzejevski), Polanski (Matuščuk) - Blaščikovski, Muravski, Obranjak (Brozek) - Levandovski.

Rusija (4-3-3): Malafejev - Anjukov, Ignjaševič, A, Berezucki, Žirkov - Širokov, Denisov, Zirjanov - Džagoev (Izmailov), Keržakov (Pavljučenko), Aršavin.

Bonus video: