Leković: Ukrajina je ozbiljan tim

"Ostavili su odličan utisak, cijeli meč su diktirali ritam, igrali napadački, o čemu govori podatak da je na poziciji desnog beka bio fudbaler koji je po prirodi vezista, Husev", rekao je Leković...
1 komentar(a)
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2012. 13:33h

Član stručnog štaba crnogorske reprezentacije Dragoje Leković uživo je na Olimpijskom stadionu u Kijevu, u društvu selektora Branka Brnovića, odgledao meč Ukrajina - Švedska (2:1).

Ukrajinci, rivali Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal, impresionirali su popularnog “jegulju”.

"Ostavili su odličan utisak, cijeli meč su diktirali ritam, igrali napadački, o čemu govori podatak da je na poziciji desnog beka bio fudbaler koji je po prirodi vezista, Husev. Računajući sve skupa - pobjedu protiv jake Švedske, odličnu igru i nevjerovatnu atmosferu na stadionu u Kijevu, Ukrajina je ostavila zaista jak utisak na otvaranju Evropskog prvenstva", kaže Dragoje Leković.

Stručni štab reprezentacije je, međutim, posmatrao Ukrajince malo drugačijim očima.

"Gledali smo ih kroz prizmu ko bi mogao da se oprosti nakon Evropskog prvenstva i obratili pažnju na igrače koji će sigurno igrati protiv nas. Definitivno je da će se oprostiti Ševčenko, koji je iz fenomenalne atmosfere na stadionu i istorijske utakmice za Ukrajince izvukao dodatnu snagu da postigne dva gola, a moguće i Voronjin i još nekoliko fudbalera.

Ipak, ono što je sigurno jeste da Ukrajinci imaju odlične mlade fudbalere, koji su već zreli da budu nosioci igre. Prije svega mislim na Konopljanku i Jarmolenka, izuzetno brza i neugodna krila, prave igrače tempa, koji su već velika snaga selekcije Ukrajine", kaže Leković.

Iako je prvi utisak nepovoljan po nas, Crna Gora će 16. oktobra, u Kijevu, Donjecku ili nekom trećem ukrajinskom gradu, imati svoju šansu, ubijeđen je nekadašnji golman Budućnosti, Zvezde, Kilmarnoka, Sporting Hihona, Malage i SR Jugoslavije.

"Ukrajina je vrlo ozbiljna reprezentacija, ali kada bude igrala protiv nas definitivno da naboj i motiv neće biti isti kao što je bio slučaj protiv Švedske. Ipak je to bila istorijska utakmica za njih, prva na Evropskim prvenstvima, i to kod kuće. Možda je rano za priču o našoj utakmici sa njima, ali ako budemo odigrali kako znamo, uz maksimalnu koncentraciju, imamo šansu da im odolimo".

Na pitanje da uporedi Ukrajinu i Poljsku, dva rivala u kvalifikacijama za Mundijal 2014, Leković je odgovorio:

"I Poljaci su bili fenomenalni u prvom dijelu utakmice, sve do gola Grčke, nakon čega su nevjerovatno pali u igri. Razlika je u tome što Ukrajinci nisu padali nakon gola, već su nastavili u istom ritmu, sa jednakom vjerom u svoje mogućnosti. To im je donijelo preokret i pobjedu", zaključuje Leković.

Bonus video: