Prandeli: Po svaku cijenu moramo da dobijemo Hrvatsku

"Biće to utakmica koju će odlučivati detalji. I utakmica koju moramo da dobijemo po svaku cijenu", izjavio je selektor Ćezare Prandeli italijanskim novinarima u kampu "azura"
4 komentar(a)
Prandeli, Foto: Beta/AP
Prandeli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.06.2012. 14:24h

Italijani su prezadovoljni izdanjem i rezultatom protiv Španije (1:1), ali tek treba da igraju ključne mečeve za plasman u četvrtfinale.

Naredna utakmica, najvažnija na turniru - "azuri" se četvrtak u Gdanjsku sastaju sa Hrvatskom, koja je ubjedljivim trijumfom nad Republikom Irskom (3:1) zaposjela prvo mjesto na tabeli grupe C.

"Biće to utakmica koju će odlučivati detalji. I utakmica koju moramo da dobijemo po svaku cijenu", izjavio je selektor Ćezare Prandeli italijanskim novinarima u kampu "azura" u Poljskoj.

Italijani nemaju baš sjajan bilans protiv Hrvatske na velikim takmičenjima. Posljednji veliki međusobni okršaj, na Mundijalu u Koreji i Japanu 2002, "vatreni" su dobili 2:1.

"To je ključna utakmica, bez sumnje. Sada ćemo Hrvate dobro proučiti, pripremiti se za njih, jer su u posljednjoj utakmici, protiv Iraca, dosta toga promijenili u igri. Radi se o vrlo nepredvidivoj ekipi, koja tokom utakmice može da mijenja stilove igre, čak i između poluvremena. Hrvatsku smo uvijek smatrali ozbiljnim, dobrim sastavom – zaključio je Prandeli.

Bonus video: