Blohin: Sanjao sam da Ševčenko daje dva gola

"Moj se san ispunio. Znate kako? Sanjao sam da će Andrij dati dva gola. Kada sam mu rekao za svoj san, nije mi vjerovao", oduševljeno je izjavio Blohin
4 komentar(a)
Blohin, Foto: Beta/AP
Blohin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.06.2012. 11:05h

Nekadašnji najbolji fudbaler Evrope Andrij Ševčenko postigao je dva gola za veliki preokret protiv Švedske (2:1) u prvom kolu grupe D.

"Ne mogu da opišem koliko sa srećan", izjavio je nekadašnji as Milana.

Samo jedan Ukrajinac te noći u Kijevu bio je valjda srećniji od njega. U pitanju je selektor Oleg Blohin, legenda sovjetskog fudbala, čovjek koji je rizikovao kada je odlučio da povjerenje u napadu ukaže 35-godišnjem veteranu.

"Moj se san ispunio. Znate kako? Sanjao sam da će Andrij dati dva gola. Kada sam mu rekao za svoj san, nije mi vjerovao", oduševljeno je izjavio Blohin, koji je drugi gol Ševčenka i kraj utakmice dočekao na koljenima od radosti.

Ukrajinci se sada pitaju u Grupi D, jer nakon prvog kola jedini imaju maksimalan učinak. Englezi i Francuzi ostali su na po bod.

"Hvala Andriju što je na najbolji način odgovorio na moje povjerenje i postigao dva gola. Mislim da smo bili bolji rival od Švedske, iako je protivnik imao jednu dobru šansu preko Ibrahimovića u prvom poluvremenu, a nastavku je i postigao gol".

Šveđani su poveli preko Ibre u 52. minutu i samo naljutili Andrija Ševčenka. Jer, deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:1.

"Švedska je odličan i neugodan rival, ali njihov pristup igri nije bio najbolji, išli su na remi i šta urade preko Ibrahimovića", rekao je Blohin.

Selektor Ukrajine osudio je Šveđane zbog toga što su postigli gol dok je jedan od igrača Ukrajinaca ležao na travi.

"Mislim da to nije fer potez, igrač je ležao na travi, a sudija je trebalo da zaustavi igru", smatra legendarni Ukrajinac.

Bonus video: