Grof od Rostova

“Bozovic predstavlen komande”, objavljeno je na sajtu Rostova, ali detalji ugovora nisu precizirani.
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 08:52h

Miodrag Božović Grof predstavljen je juče kao novi trener Rostova sa Dona, samo nekoliko sati nakon što je, zajedno sa saradnicima Veskom Steševićem i Hasanbijem Badžijevim, raskinuo ugovor sa doskorašnjim klubom, Amkarom iz Perma.

“Bozovic predstavlen komande”, objavljeno je na sajtu Rostova, ali detalji ugovora nisu precizirani.

Predsjednik Amkara Genadij Šilov komentarisao je za “Sport-ekspres” odlazak trenera samo dan uoči početka priprema za novu sezonu.

- Božović nas je jutros obavijestio da više nije trener Amkara i da je preuzeo Rostov. Objasnio je da je dugo sanjao da radi u Rostovu i da su mu ponuđeni uslovi koje nije mogao da odbije. Kako sam regovao na to? Sa mnom nema problema, ali ne znam kako će reagovati fudbaleri i navijači, koji bukvalno obožavaju Crnogorca. Ja bih razumio Božovića da je prešao u CSKA ili Zenit, a ovako... - ističe Šilov.

Grof pravi korak više u karijeri, jer je Rostov i veći, i bogatiji klub od Amkara, kojeg je prošle sezone od teške situacije na zimskoj pauzi doveo do sigurnog opstanka.

Prelazak u redove “žuto-plavih” biće Božovićev peti posao, a četvrti klub u Rusiji, nakon dva angažmana u Amkaru (2008. i 2011), te po jednog u FC Moskvi (2009) i Dinamu iz Moskve (2010).

Osim Steševića, Božović vodi u Rostov još jednog Crnogorca, Branislava Đukanovića, koji će raditi s golmanima.

Galerija

Bonus video: