Hrvati uplašili Špance i Italijane

Želimo da već u četvrtak protiv Italije osiguramo četvrtfinale - svjestan je Slaven Bilić, selektor Hrvatske, velike prilike nakon sjajnog otvaranja Eura.
0 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2012. 16:17h

“Croatia va dar guera”, napisala je španska “Marka” komentarišući pobjedu Hrvarske nad Irskom.

U slobodnom prevodu - Hrvati su objavili rat i Špancima i Italijanima, nakon što su zaposjeli prvo mjestu u grupi C i stekli realne šanse da se plasiraju u drugu fazu.

Stvari u grupi C izgledaju vrlo zanimljivo poslije mečeva 1. kola - Italijani su prezadovoljni igrom i rezultatom protiv evropskog i svjetskog šampiona, ubijeđeni su da je Prandeli našao formulu i da je to ono pravo. Zadovoljni su i Španci, jer remi na startu protiv Italijana nije toliko loš, posebno ako se zna da je protivnik poveo pola sata prije kraja.

A šta tek reći za Hrvate, koji su u igri koju tamošnji mediji nazivaju “vatreno ludilo” samljeli Irce i iskoristili remi Italije i Španije.

Tri zadovoljne reprezentacije nakon 1. kola, ali samo dva mjesta u četvrtfinalu. Ko onda prolazi dalje?

- Želimo da već u četvrtak protiv Italije osiguramo četvrtfinale - svjestan je Slaven Bilić, selektor Hrvatske, velike prilike nakon sjajnog otvaranja Eura.

- Nama Hrvati i Španci leže više nego Irci! Protiv Irske je lopta mnogo bila u vazduhu, sada nam dolaze ekipe koje se nadigravaju. A, ne smijete zaboraviti, ova Irska će biti opasna i protiv Italije i protiv Španije - opservirao je Bilić pozicije svog tima.

Hrvati, inače, slave Marija Manžukića, “super-Mandžu”, napadača Volfsburga koji je sa dva fenomenalna udarca glavom matirao Irce na tipično irski načini.

Bonus video: