Mračević: Alarmirali smo sve strukture

"Alarmirali smo sve strukture od opštine, države, premijera i Olimpijskog komiteta do određenog broja privrednih subjekata", kaže sportski direktor Miloš Mračević
3 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.06.2012. 09:00h

Finansijska situacija u Jadranu je i dalje nepromijenjena i kako nam je kazao sportski direktor, Miloš Mračević, još uvijek nema nekih konkretnih pomaka u tom smjeru.

"Mi smo alarmirali sve strukture od opštine, države, premijera i Olimpijskog komiteta do određenog broja privrednih subjekata. Obratili smo se svima sa apelom za pomoć i učestvovanju u finansiranju kluba i traženju načina da se Jadran izvuče iz finansijske krize u koju je zapao".

"Takođe, očekujem i neke pozitivne vijesti zbog činjenice da je pri Vladi formiran Fond za pomoć sportu, jer Jadranovi igrači imaju velikog učešća u reprezentativnim selekcijama, pa smatram da bismo i sa te strane nešto mogli da uradimo".

"Uz to smo tražili i da se na jednom od zasjedanje lokalnog parlamenta kao posebna tačka dnevnog reda stavi pitanje Jadrana. Konkretne rezultate tih naših aktivnosti očekujemo u neko dogledno vrijeme", kazao je Mračević.

On je potvrdio da klub sa Škvera ima ambicije da zadrži svoje najbolje igrače i za to traže modalitet kojim bi obezbjedili da i sljedeće sezone Jadranovu kapicu nose Vladimir Gojković, Miloš Šćepanović i Luka Sekulić.

"Intenzivno razgovaramo sa njima i oni su nam rekli da su voljni da ostanu. Stoga se nadam da ćemo pribavljanjem sredstava, kojim bi se prije svega njima dugovi zatvorili, biti u poziciji i da im damo razumne ponude kojima bismo ih zadržali", kaže Mračević uz konstataciju da će ostatak ekipe danas krenuti sa laganim treninzima i to pod vođstvom pomoćnog trenera Lazara Vuksanovića.

"Za mjesto prvog trenera još uvijek nema ništa konkretno. U pregovorima smo sa nekoliko stručnjaka i nadam se da ćemo neke konkretnije informacije imati krajem sedmice".

"Međutim, dio ekipe koji je ostao i to mlađi igrači Tešanović, Kandić, Sarić, Baničević, Vidović... kreću da treniraju lagano, jednom dnevno pod vođstvom Vuksanovića".

"Njima će se pridružiti i najstarija omladinska generacija, 94. i 95. godište, jer se ne smije dozvoliti da igrači imaju preveliku pauzu u radu, tako da moraju polako da ulaze u trenažni proces", zaključio je Mračević.

Bonus video: