Sampdorija se vratila u Seriju A

Sampdorija je u plej-ofu Serije B prvi eliminisala Sasuolo, a onda i Vareze, sa dvije pobjede. Prvo je slavila kod kuće 3:2, a onda i u u gostima sa 1:0, golom Pocija u 91. minutu.
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2012. 23:36h

Samdorija se vratila u Seriju A, nakon samo jedne sezone u nižem rangu - klub koji je 1991. godine osvojio prvi i jedini Skudeto, koji je godinu dana nakon toga igrao i izgubio finale tadašnjeg Kupa šampiona od Barselone, tako ponovo će biti dio italijanske elite, iz koje je ispao prošle godine, prilično neočekivano.

Sampdorija je u plej-ofu Serije B prvi eliminisala Sasuolo, a onda i Vareze, sa dvije pobjede. Prvo je slavila kod kuće 3:2, a onda i u subotu veče u gostima sa 1:0, golom Pocija u 91. minutu.

Osim Sampdorije, iz Serije B u viši rang su ušli i Peskara i Torino.

To znači da će iduće sezone Serija A imati čak četiri gradska derbija – milanski (Milan - Inter), rimski (Roma - Lacio), torinski (Juventus - Torino) i đenovljanski (Sampdorija - Đenova).

Spisak klubova u Seriji A za sezonu 2012/2013: Atalanta, Bolonja, Kaljari, Katanija, Kjevo, Fiorentina, Đenova, Inter, Juventus, Lacio, Milan, Napoli, Palermo, Peskara, Parma, Roma, Sampdorija, Sijena, Torino i Udineze.

Bonus video: