Vatreni juriš na Trapovu armiju

"Možda nećemo osvojiti Euro, ali vjerujte da nismo ovdje došli da budemo samo statisti u filmu", poruka je Đovanija Trapatonija
2 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2012. 12:27h

Silno motivisani Hrvati ili armija Đovanija Trapatonija, kako na Ostrvu odavno zovu fudbalsku selekciju Republike Irske.

Odgovor će se znati večeras u poljskom Poznanju, nakon meča koji je neočekivano dobio udarni termnin - 20.45.

Za neutralne posmatrače i brojne analitičare Evropskog prvenstva, ovo je duel autsajdera u grupi C, jer druga dva mjesta zauzimaju avangarde evropskog fudbala, Španci i Italijani.

Iako se ni Hrvati ni Irci neće složiti sa takvom ulogom i procjenom.

"Možete da ovo komentarišete kako hoćete, možete i da pomislite da sam lud, ali ja zaista vjerujem da možemo da idemo do kraja na Evropskom prvenstvu", poruka je selektora Hrvatske Slavena Bilića, koji će nakon Eura otputovati u Moskvu i preuzeti Lokomotivu.

Izjava Đovanija Trapatonija nije bila toliko naglašena, ali svakako ne i potcjenjivačka po njegovu ekipu.

"Možda nećemo osvojiti Euro, ali vjerujte da nismo ovdje došli da budemo samo statisti u filmu", poruka je Đovanija Trapatonija.

“Vatrenima” je meč u Poznanju najveća šansa, jer dolaze teže utakmice.

"Moramo da trčimo više od njih, da se borimo, da ostanemo kompaktni", poručio je Bilić, koji se juče po dolasku u Poznanj fotografisao sa irskim navijačima.

I dok Bilić najavljuje “ratničku” Hrvatsku, za Irce se i ne sumnja da će odigrati u skladu sa svojim nadimkom. Armija Đovanija Trapatonija je spremna za veliki boj.

"Mi nismo latinska ekipa, tim koji igra tehnički superioran fudbal. Mi smo ekipa koja ima svoj stil, drugačije karakteristike, koje se meni jako dopadaju", kazao je Trapatoni.

Roj Kin: Opravdanja ostavite kod kuće

Roj Kin, jedan je od najpoznatijih irskih fudbalera svih vremena, imao je kratku i jasnu poruku za Trapatonijev tim:

"Izađite i dobijte ih, a opravdanja ostavite kod kuće! Prva utakmica je najvažnija, smatra legendarni vezista Mančester junajteda. - Protiv Hrvata je najvažniji meč, u preostala dva susreta treba da tražimo iznenađenje", smatra Roj Kin.

Irska - Hrvatska

Poznanj - Stadion “Miejski”. Kapacitet: 43,269. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija). Početak u 20.45 časova.

Republika Irska (4-4-2): Given - O'Ši, Dan, St. Ledžer, Vord - Daf, Von, Endrjus, Mekgidi - Long, Kin.

Hrvatska (4--4-2): Pletikosa - Ćorluka, Šildenfeld, Šimunić, Strinić - Srna, Modrić, Rakitić, Pranjić - Mandžukić, Jelavić.

Bonus video: