Grof pregovara sa Rostovom

Nakon sjajnih rezultata sa Amkarom, koji je bio najbolji tim proljeća iz zone ruskih klubova koji su se borili za održanje statusa prvoligaša, crnogorskog trenera želi Rostov.
1 komentar(a)
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.06.2012. 08:13h

Nakon sjajnih rezultata sa permskim Amkarom, koji je bio najbolji tim proljeća iz zone ruskih klubova koji su se borili za održanje statusa prvoligaša, crnogorskog trenera Miodraga Božovića želi Rostov.

Tek što je procurjela informacija da je Rostov kontaktirao Grofa, politički vrh je smijenio generalnog direktora Rostova, Jurija Belousa, koji je i glavni razlog odustajanja našeg trenera da preuzme palicu kluba sa Dona još 17. maja prošle godine.

Naime, Božović je boravio nekoliko dana u Rostovu, čekalo se potpisivanje ugovora, a onda je naprasno smijenjen generalni direktor Oleg Lopatin, a postavljen Belous, sa kojim je Grof sarađivao u ugašenoj FK Moskvi.

Ruski mediji tvrde da je odmah nakon imenovanja Belousa, Božović uhvatio prvi avion za Moskvu, gdje su ga čekali predstavnici brojnih ruskih klubova.

Ipak, Božović je bez posla bio do septembra, kada je prihvatio da vadi kestenje iz vatre u Amkaru. To je uradio savršeno, a ponovno imenovanje Lopatina obnovilo je stare kontakte i poziv Božoviću.

"Sam gubernator je tražio smjenu Belousa nezadovoljan načinom i rezultatima njegovog rada", kazao je ministar sporta Rostovske oblasti Valerij Vakula.

Bonus video: