Naredni cilj Jedinstva - vrh Prve lige

"Bili smo mnogo bolji od protivnika i zasluženo vratili Jedinstvo tamo gdje mu je mjesto, jer Bijelo Polje po svemu zaslužuje da ima prvoligaša", kazao je trener Jovica Nikolić.
0 komentar(a)
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
FK Jedinstvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.06.2012. 15:44h

Plasman Jedinstva u Prvu ligu još je glavna tema u Bijelom Polju. Brojni navijači najpopularnijeg kluba u ovom gradu nakon tri godine ponovo će na gradskom stadionu gledati prvoligaške mečeve, a veliki uspjeh napravljen je u godini jubileja, kada se proslavlja 90 godina postojanja Jedinstva.

Predsjednik kluba Radovan Obradović, uz podršku prvog čovjeka opštine Bijelog Polja Aleksandra Žurića, prevazilazio je sve probleme i ispunio dato obećanje da će klub sa bogatom tradicijom vratiti u elitu.

"Vjerovao sam da imamo ekipu za velike domete, pa nijednog trenutka nijesam sumnjao u plasman u Prvu ligu. Uz to, napravili smo uspjeh i u Kupu gdje nas je u polufinalu zaustavio moćni Čelik, tako da je ova sezona za nas bila sjajna. Do uspjeha, ipak, nije bilo lako doći, jer smo imali i teških situacija. Poseban problem pričinjavalo nam je to što nemamo pomoćni teren, ali smo uz velike napore uspjeli sve da prevaziđemo. Proslavićemo 90 godina postojanja kluba na pravi način i okrećemo novu stranicu, jer želimo da budemo u vrhu Prve lige. Stvorićemo bolje uslove, izgraditi pomoćni teren i sa nekoliko pojačanja, siguran sam, imati značajnu ulogu u našoj najjačoj ligi", istakao je Obradović.

Bjelopoljski fudbaleri su tokom cijele sezone igrali dobro, a u baražu taktički odlično odradili posao i nadigrali Dečić. Na teškom gostovanju u Tuzima igrali su čvrsto i izborili 0:0, a zatim su na svom terenu zablistali i zasluženo slavili.

"Nakon svega sam izuzetno zadovoljan i čestitam mojim izabranicima, koji su uložili veliki trud kako bi ostvarili zacrtani cilj. Pružili smo odlične partije, a posebno sam zadovoljan igrom u revanšu baraža. Bili smo mnogo bolji od protivnika i zasluženo vratili Jedinstvo tamo gdje mu je mjesto, jer Bijelo Polje po svemu zaslužuje da ima prvoligaša", prokomentarisao je trener Jedinstva Jovica Nikolić.

A junak odlučujuće utakmice je bek Jedinstva Nemanja Gojačanin, koji je sa dva gola riješio pitanje pobjednika. Mladi, izuzetno talentovani fudbaler ističe da su svi igrači kada je bilo najpotrebnije dali maksimum.

"Radili smo naporno tokom kompletne sezone i trud se isplatio. Izgarali smo na terenu i u presudnom meču pokazali kako se bori za svoj klub, a posebno sam zadovoljan što su odlučili moji golovi. Zahvaljujem navijačima na sjajnoj podršci, a mi smo im se na pravi način odužili", rekao je Gojačanin.

Igračima predstoji odmor, dok za upravu nema pauze. Slijede pregovori i dovođenje pojačanja, a treba započeti i izgradnju pomoćnog terena.

Bonus video: