Čeh: Nije sve izgubljeno

Utakmica nije krenula onako kako smo planirali i kasnije je bilo teško vratiti se u ritam. Ali, ovo je tek prva utakmica, ostale su još dvije i šansa da se plasiramo u četvrtfinale još nije izgubljena - kaže Čeh
0 komentar(a)
Češka, Foto: Beta/AP
Češka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2012. 13:56h

Česi su imali neprijatnu uvertiru Eura, težak poraz (4:1) od Rusije, a naročito izdanje koje sa izabranici Mihala Bileka pružili na terenu stadiona u Vroclavu, natjerali su medije u Pragu da se zapitaju je li sam plasman na EP bio maksimalan domet.

Češka se plasirala na Euro zahvaljujući duploj pobjedi nad Crnom Gorom u baražu (2:0, 1:0), a upravo je meč protiv Rusije pokazao da je ekipa Branka Brnovića novembra prošle godine zaista propustila istorijsku šansu.

No, nije sve gotovo za Češku, tvdi golman Čelzija Petr Čeh.

"Utakmica nije krenula onako kako smo planirali i kasnije je bilo teško vratiti se u ritam, kada su Rusi već počeli da pogađaju. Ali, ovo je tek prva utakmica, ostale su još dvije i šansa da se plasiramo u četvrtfinale još nije izgubljena", kaže Čeh, koji mogao ništa kod prva dva gola Rusa, ali je kod druga dva pokazao da nije u istoj u kakvoj je završio klupsku sezonu sa Čelzijem.

Česi sada igraju sa Grčkom i moraju da pobijede.

"Prva utakmica na turniru je jako važna, ali nije presudna. Sjećam se da smo Mundijal 2006. počeli pobjedom nad Amerikom 3:0, a nismo se plasirali u drugu fazu. Možda sada bude obrnuto, ali moramo da dobijemo Grčku. Ako ne uspijemo, šanse će biti teoretske", zaključio je golman Čelzija.

Bonus video: