Krojf: Za sve je kriv Murinjo...

Španija ima veoma dobar tim, ali selektor Del Boske ima pune ruke posla da izbije “klinove” koje je zakucao Murinjo u odnosima između fudbalera Reala i Barselone - smatra Krojf
4 komentar(a)
Španija, Foto: Reuters
Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2012. 22:40h

Podjele na dva klana - fudbalere Reala i fudbalere Barselone, mogle bi skupo da skupo koštaju Španiju na Evropskom prvenstvu, smatra siva eminencija katalonskog kluba Johan Krojf.

Legendarni Holanđanin zna i razlog ovih podjela. Krivac je, naravno, Žoze Murinjo, trener Reala.

"Španija ima veoma dobar tim, ali selektor Visente del Boske ima pune ruke posla da izbije “klinove” koje je zakucao Murinjo u odnosima između fudbalera Reala i Barselone", smatra Krojf.

Real i Barsa odigrali su u minule dvije sezone desetak “el klasika”, svaki na ivici noža. Utakmice u kojima je bilo čarki, udaraca, čak i jednog uboda prstom u oko (Murinjo novom treneru Barse Vilanovi), morali su da ostave traga, smatra Krojf.

"Onakve utakmice stvaraju razdor. Prije Murinja nije bilo takvih tenzija", dodao je Krojf.

Vezista Barselone Ćavi pričao je prije tri dana o “nadmenom ponašanju” fudbalera Reala koji su završili sezonu ispred Barselone.

"A kada smo mi bili prvi, vladalo je drugarstvo u reprezentaciji, jer mi nismo bili nadmeni", ogorčeno je pričao Ćavi.

Da zlo bude gore, prva ekipa “furije” sastavljena je uglavnom od igrača Reala i Barselone. Jedan od rijetkih “uljeza” u prvoj postavi biće napadač Atletik Bilbaa Ljorente, ili špic Čelzija Fernando Tores, u zavisnosti ko od njih bude u prvoj postavi.

Krojf, inače, nije želio da se izjašnjava kada je u pitanju favorit turnira.

"Nema favorita. Mnogo je jakih timova, puno klasnih fudbalera", zaključio je Holanđanin.

Bonus video: