Brnović o Poljacima: Neobjašljivo su pali, ali su ozblijlna ekipa

"Moguće je da su Poljaci bili i malo pod pritiskom, prva njihova utakmica na Evropskom prvenstvu, još na domaćem terenu, i to na otvaranju turnira", kaže za Brnović za "Vijesti"
6 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2012. 15:02h

Poljska je impresionirala Branka Brnovića na otvaranju Evropskog prvenstva, ali samo u prvih 20 minuta.

"U prvih 20 minuta djelovali su ubitačno, svježe i brzo, uvijek su se četvorica ili petorica fudbalera pridodavala napadu. To je period koji je pokazao da Poljska ima dobru ekipu, sa nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca", prokomentarisao je Brnović, koji je prvu utakmicu Eura gledao iz lože Nacionalnog stadiona u Varšavi, zajedno sa trenerom golmana reprezentacije Dragojem Lekovićem.

Na sreću, igra reprezentacije Poljske protiv Grčke (1:1) ne može da se posmatra samo kroz prvih 20 minuta.

"Nakon prvog gola neshvatljivo su pali, zaista ne znam šta se desilo, jer je razlika bila velika u odnosu na ono što su prikazali na startu. Primili su gol dok su imali igrača više, a u drugom poluvremenu nisu ni fizički stajali baš najbolje, jer sam vidio kako trener sugeriše golmanu da ne žuri sa izvođenjem igre. Možda su mislili da će lako privesti meč kraju, što im se osvetilo", kaže Brnović.

Poljska će biti prvi protivnik Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, gostovaće u Podgorici 7. septembra. Brnović kaže da je vidio i dobre i loše strane, ali da slika nije potpuna.

"Moguće je da su Poljaci bili i malo pod pritiskom, prva njihova utakmica na Evropskom prvenstvu, još na domaćem terenu, i to na otvaranju turnira. Mnogo potpuniji uvid u njihove mogućnosti vidjeću tek nakon drugog meča, koji igraju sa Rusijom".

Što god da bude, Poljska nije nepobjediva.

"Ostavili su utisak ozbiljne ekipe, ali nikoga se ne plašimo".

Ako je igra Poljske bila “od sjaja do očaja”, atmosfera na stadionu bila je sjajna, od početka do kraja.

"To je trebalo doživjeti. Moguće je i da ćemo mi gostovati na ovom stadionu, definitivno je da ne možemo da pariramo Poljskoj u pogledu atmosfere na tribinama, ali sigurno da na terenu stvari ne stoje baš tako", zaključuje Brnović.

Bonus video: