Njemačka protiv Portugala: Elf se ne plaši Ronalda

"Sada nam pozicija blagog autsajdera i odgovara, očekujem da ekipa konačno u skladu sa kvalitetom", rekao je najbolji portugalkski fudbaler.
55 pregleda 1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Kristijano Ronaldo, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.06.2012. 15:35h

Njemačka snaga je na ispitu već na startu Evropskog prvenstva, protiv ekipe koja je na svakom velikom takmičenju potencijalna opasnost - Elf u ukrajinskom Ljvovu igra sa Portugalom u derbiju prvog kola grupe B.

Da li može Kristijano Ronaldo da se sam suprotstavi moći ekipe Joakima Leva, ima li Portugal čime, osim klasom asa Reala, da oduševi na Euru, samo su neka od pitanja koja vise u vazduhu pred nastup evropskog Selesaa u Poljskoj i Ukrajini...

"Šta želi Ronaldo? Vjerujte da nas to i ne interesuje. Kristijano je posebna klasa, jedan od najboljih igrača na svijetu, ali smo i ranije znali kako da izađemo na kraj s njim", rekao je Njemac porijeklom iz Poljske Lukas Podolski.

Novi napadač Arsenala je potom poručio Portugalcima da nemaju čemu da se nadaju na startu Eura.

"Jedna stvar je jasna: Imamo dovoljno kvaliteta da pobjedom otvorimo turnir. Siguran sam u trijumf, mislim da će biti 2:0 za nas", istakao je Podolski.

Ipak, Njemačka se pomalo i plaši Portugalaca, priznao je Lev...

"Portugalci su svemoćni u kontranapadima, ne smijemo da im olako „prodamo” loptu i dozvolimo im da budu opasni. Vidim da nas mnogi vide kao favorite, ali ja se ne slažem s tim, jer je u pitanju prvo kolo. A na startu ovakvih turnira je sve moguće", izjavio je Lev koji će večeras u napadu šansu da pruži Miroslavu Kloseu prije Marija Gomesa.

Večerašnji meč je imao i predigru, jer je Levov pomoćnik Hansi Flik upozorio svoje igrače da se čuvaju Ronaldovih slobodnih udaraca tako što bi stavili čelične šljemove na glavu.

"To je jedini način da se odbranite od Ronaldovih slobodnjaka", rekao je Flik.

Portugalcima to i nije bilo naročito simpatično, pa se Flik potom izvinio.

"Izvinjavam se ako je moj komentar nekog iritirao. To je očito bila moja greška, ali nisam želio da ta rečenica izazove toliku pažnju", odbranio se Flik.

Od Portugalaca se u grupi sa Njemačkom i Holandijom (tu je i Danska) ne očekuje previše. Po Ronaldu, Portugal prvi put na velikom takmičenju ne osjeća pritisak da mora da ide do kraja.

"Ova grupa nije mogla da bude teža i sigurno da u njoj nismo favoriti, jer Holandija i Njemačka žele da idu do kraja. Sada nam pozicija blagog autsajdera i odgovara, očekujem da ekipa konačno u skladu sa kvalitetom", rekao je najbolji portugalkski fudbaler.

A selektor Paulo Bento se pomalo i naljutio kada su ga novinari upitali da li će igrati na bod.

"Ako odlučite da se samo branite protiv Njemaca loše vam se piše. Moramo da budemo hrabri i organizovani ako želimo da im se suprotstavimo na pravi način", kazao je Bento.

Švajnštajger: Španija je najbolja

Bastijan Švajnštajger nema dilemu - Španija je najbolja ekipa na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

"Način na koji igra Španija je vratio vjeru u ovaj sport, navijači dolaze na stadion svjesni da ih čeka velika zabava koju nude Ćavi, Inijesta, David Silva...", rekao je Švajnštajger.

Ipak, ova izjava ne znači da Španija mora da odbrani titulu. - Nisu nepobjedivi, a mislim i da smo mi mnogo ozbiljniji i sigurniji u sebe nego što smo bili na posljednja dva velika takmičenja", dodao je Švajnštajger.

Njemačka - Portugal

Ljvov - Stadion „Ljvov arena”. Kapacitet: 34.915. Sudija: Stefan Lano (Francuska). Početak u 20.45 časova.

Njemačka (4-2-3-1): Nojer -Boateng, Mertezaker, Badštuber, Lam - Kedira, Švajnštajger - Miler, Ozil, Podolski - Klose.

Portugal (4-3-3): Rui Patrisio - Žoao Pereira, Pepe, Bruno Alveš, Fabio Koentrao - Raul Meireleš, Migel Veloso, Mutinjo - Nani, Postiga, Kristijano Ronaldo.

Bonus video: