Maradona: Njemačka je moj favorit na Evropskom prvenstvu

"Lev dobro poznaje svoje igrače i Švajnštajger i ostali trebalo bi da se plasiraju u četvrtfinale bez problema", napisao je Maradona u kolumni za list Tajms of Indija.
0 komentar(a)
Maradona3, Foto: Beta/AP
Maradona3, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2012. 13:04h

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona izjavio je da je reprezentacija Njemačke njegov favorit za titulu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, koje počinje večeras.

"Njemačka je moj favort na turniru. Pobijedili su sve utakmice u kvalifikacijama. (Selektor Joakim) Lev dobro poznaje svoje igrače i (Bastijan) Švajnštajger i ostali trebalo bi da se plasiraju u četvrtfinale bez problema. Odbrana predvođena (Filipom) Lamom, (Holgerom) Badštuberom i (golmanom Manuelom) Nojerom neće primiti mnogo golova", napisao je Maradona u kolumni za list Tajms of Indija.

Njemačka je prije četiri godine izgubila u finalu Evropskog prvenstva od Španije sa 1:0, ali Argentinac smatra da selekcija aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka neće moći da ponovi uspjeh.

"Selektor (Visente) Del Boske može da se uzda u svjetske prvake da će lako proći grupu. Španija je favorit, ali će igrati bez povrijeđenih Davida Vilje i Karlesa Pujola", istakao je Maradona.

Trener El Vasla iz Dubaija ocijenio je da reprezentacija Italije "još traži svoj identitet, iako je predvode vezista Andrea Pirlo i napadači (Mario) Baloteli i (Anatonio) Kasano".

"Selektor (Ćezare) Prandeli moraće dobro da podstakne svoju ekipu, kako bi osvojili bodove i dobili utakmice", dodao je Maradona.

Evropsko prvenstvo počeće večeras utakmicama Grupe A, između Poljske i Grčke (u 18.00) i Češke i Rusije (20.45), a trajaće do 1. jula, kada je finale u Kijevu.

Bonus video: