Otvaranje Eura trajaće 12 minuta

Svečano otvaranje biće kombinacija tradicije i inovacija, sporta i kluture, sve u cilju da se na simboličan način označi početak prvog Evropskog prvenstva u centralnoj i istočnoj Evropi
4 komentar(a)
Poljska, Foto: Beta/AP
Poljska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.06.2012. 21:13h

Ceremonija svečanog otvaranja 14. Evropskog prvenstva, sjutra na Nacionalnom stadionu u Varšavi, trajaće svega 12 minuta, manje nego na bilo kojem velikom sportskom događaju.

- Znam da ovo otvaranje vremenski ne može da se poredi sa Olimpijskim igrama, gdje ceremonija obično traje nekoliko sati, ali sam ubijeđen da će događaj biti jedinstven. Sva naša stučnost i napor biće fokusirani na to da ceremonija bude nezaboravna, da dotakne srca poljskog naroda i svakog ko bude gledao spektakl - kazao je Marko Balih, filmiski producent, koji je izabran za kreativnog direktora Evropskog prvenstva.

Balih, koji je rođen u Veneciji, već je dizajnirao svečano otvaranje i zatvaranje Zimskih olimpijskih igara u Torinu, a bio je i producent ceremonije otvaranja “Dombas arene” u Donjecku, jednog od osam stadiona na kojima će se od danas do 1. jula igrati utakmice Evropskog prvenstva.

Uefa je saopštila da će svečano otvaranje biti kombinacija tradicije i inovacija, sporta i kluture, sve u cilju da se na simboličan način označi početak velikog događaja - prvog Evropskog prvenstva koje će se održati u centralnoj i istočnoj Evropi.

Malo nakon ceremonije, lopta će krenuti sa centra, Poljska i Grčka utakmicom grupe A, tačno u 18 sati, otvaraju Euro. Počinje šou...

Bonus video: