Jedinstvo protiv Dečića: Sve je otvoreno

Na terenu očekuje se velika borba, pogotovo što su u taboru Jedinstva ohrabreni dobrim rezultatom iz prvog susreta (0:0)
70 pregleda 4 komentar(a)
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Čelik jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.06.2012. 10:06h

U Bijelom Polju sve je u znaku današnje revanš utakmice baraža za Prvu ligu između Jedinstva i Dečića.

Brojni navijači, već decenijama najpopularnijeg kluba u ovom gradu, žele da ponovo na gradskom stadionu gledaju prvoligaške mečeve, zato će bez sumnje ispuniti tribine i dati snažnu podršku domaćim igračima.

A na terenu očekuje se velika borba, pogotovo što su u taboru Jedinstva ohrabreni dobrim rezultatom iz prvog susreta (0:0).

Svi, bez izuzetka ističu da je došlo vrijeme da se nakon tri sezone vrate u elitno društvo.

"Očekuje nas izuzetno težak duel, iako smo izborili remi u Tuzima. Respektujemo Dečić, koji ima iskusnu i kvalitetnu ekipu".

"Međutim, mi smo tokom cijele sezone igrali dobro, forma nam je u usponu i vjerujemo u sebe. Izgaraćemo na terenu i sigurno da uz veliku podršku sa tribina možemo izboriti plasman u Prvu ligu", kazao je iskusni vezista Jedinstva, Sead Babača.

Trener Jovica Nikolić zbog parnih kartona neće moći da računa na kapitena Milanka Draškovića i Stefana Kljajevića.

U Dečiću smatraju da igrama i kvalitetom nije trebalo da budu u baražu. No, šta je tu je, pred Tuzanima je posljednji, odlučujući meč u kojem smatraju da nakon igre bez golova na svom terenu oni imaju prednost.

"Potrebno je da samo damo gol, pošto ga kući nismo primili. Osim početnog ispitivanja snaga u prvom okršaju, igrači Jedinstva nisu prelazili na našu polovinu terena".

"Njihova jedina prednost je domaći teren i, ne sumnjamo, snažna podrška sa tribina. Ipak, mi smo prvoligaški tim i navikli smo na to, a i odigraćemo u najjačem sastavu".

Konačno se na sredini vraća Živković, koji je nezamjenljiv u našoj formaciji, a i ja ću biti spreman. U zapisniku jedino neće moći da se nađe suspendovani Banda. Idemo u Bijelo Poje da ostvarimo cilj - opstanak u domaćoj eliti".

"Što se tiče našeg rivala, oni su se pokazali kao dobar spoj četiri-pet starijih i iskusnijih igrača, odlično uklopljenih sa mlađim fudbalerima".

"Znamo da će biti teško, ali smo kvalitetnija ekipa i to ćemo pokazati", zaključio je najbolji igrač Dečića, 26-godišnji vezista Dalibor Đukić, koji je zbog udarca u koljeno rano napustio prvi susret u Tuzima.

Jedinstvo - Dečić (prvi meč 0:0)

Bijelo Polje - Gradski stadion. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 17.30 sati.

Jedinstvo (4-4-2): Gujaničić - Gojačanin, Vuković, Petrović, Fetahović - Mirković, Čindrak, Stajić, Vujačić - Babača, Kalić.

Dečić (4-4-2): Pavićević - Padović, Gutić, Radulović, Nelević - Živković, Nuhodžić, Pepić, Đukić - Lazarević, Gavrilović.

Bonus video: