"Goal.com": Džajić među 10 najboljih u istoriji EP

U tekstu piše da je Džajić "bogatim talentom" zaslužio pobjedničku medalju na Evropskom prvenstvu, koju nikada nije osvojio.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 12:18h

Legendarni Dragan Džajić našao se na listi 10 igrača koji su kroz istoriju najviše doprinijeli svojim reprezentacijama na prvenstvima Evrope, po izboru popularnog internet portala "goal.com".

Džajić je zauzeo peto mjesto, ispred Ćavija Ernandesa, danskog golmana Petera Šmajhela, dvojice Italijana - Paola Maldinija i golmana Dina Zofa, Njemca Gintera Necera. Prije popularnog Džaje na listi su Zinedin Zidan, Franc Bekenbauer, Marko van Basten i Mišel Platini.

Kako se navodi, "po mnogima najbolje lijevo krilo Evrope Dragan Džajić bio je najbolji igrač Evropskog prvenstva 1968. godine".

Uz opis njegovih golova protiv Engleske u polufinalu i domaćina Italije u finalu, podsjeća se i na njegovu igru osam godina kasnije (1976), kada je Jugoslavija u Beogradu poražena od Njemačke poslije produžetaka sa 4:2, iako je nakon 30 minuta polufinalnog duela vodila sa 2:0.

U tekstu se dodaje još da je Džajić "bogatim talentom" zaslužio pobjedničku medalju na Evropskom prvenstvu, koju nikada nije osvojio.

Dragan Džajić je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 85 utakmica i postigao 23 gola, a ranije je u izboru portala "goal.com" izabran u najbolji tim evropskih prvenstava svih vremena.

Pored njega, među 11 najboljih našli su se još golman Dino Zof, odbrambeni igrači Matijas Zamer, Franc Bekenbauer, Paolo Maldini, igrači sredine terena Vilfrid van Mor, Ginter Necer, Zinedin Zidan, Mišel Platini i napadači Marko van Basten i Gerd Miler.

Bonus video: