ŽIRI NA EP

I Peđa Mijatović član slavne osmorke

Mijatović je u žiriju sa Davorom Šukerom, Patrikom Vijeirom, Kristijanom Karembeom, Fernandom Koutom, Peterom Šmajhelom i Alanom Simonsenom...
0 komentar(a)
Mijatović, Foto: Boris Pejović
Mijatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2012. 08:03h

U žiriju od osam članova koji će birati najboljeg igrača nakon svake utakmice na Evropskom prvenstvu nalazi se i jedan od najboljih crnogorskih fudbalera svih vremena Predrag Mijatović, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Mijatović je u žiriju sa Davorom Šukerom, Patrikom Vijeirom, Kristijanom Karembeom, Fernandom Koutom, Peterom Šmajhelom i Alanom Simonsenom, a ovu slavnu osmorku sastavio je prvi čovjek evropskog fudbala Mišel Platini.

"Uefa je sastavila listu od osam slavnih fudbalera koji će nakon svake utakmice da biraju najbolje aktere. U izboru će im pomagati i navijači širom Evrope koji preko zvaničnog sajta Uefe mogu da glasaju. Naravno, sve u saradnji sa našim sponzorom "Karlsbergom", stoji u saopštenju Uefe.

Priznanje najboljem igraču će biti uručivano na posebnom podijumu poslije konferencije za medije nakon utakmice.

Mijatović će tako imati priliku da se u Poljskoj i Ukrajini sretne sa dva bivša saigrača sa kojima je pokorio Evropu u dresu Reala 1998. godine - u pitanju su, naravno, Šuker i Karembe.

Crnogorski as je kao fudbaler učestvovao na Evropskom prvenstvu 2000. godine sa Jugoslavijom.