Ševčenko: Možemo u finale

"Čekam ovo takmičenje već pet godina. Ovo je san, vrhunac karijere. Igrati Evropsko prvenstvo u svojoj zemlji, šta možete da tražite više od toga", kazao je Ševčenko
4 komentar(a)
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ševčenko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2012. 11:55h

Euforija u Ukrajini uoči početka Evropskog prvenstva ide toliko visoko da se jedni od domaćina Eura nadaju da mogu do finala!

Ova poruka nekog navijača ili neiuskusnog fudbalera, već najzrelijeg od svih - ukrajinske legende Andreja Ševčenka.

"Možemo do finala, zašto da ne? Ako pokažemo kvalitet koji imamo, uz podršku navijača i neophodnu dozu sreće, možemo da napravimo velike stvari. Znam da će nekikma biti smiješna moja izjava, takođe znam da će nam biti ekstremno teško, ali u životu obično dobijete jednu šansu da ispišete istoriju", izjavio je nekadašnji napadač Milana i čelzija, sada uzdanica Dinama iz Kijeva.

Ukrajina će zajedno sa Poljskom organizovati Evropsko prvenstvo koje počinje u petak i trajaće do 30. juna. Za Ševčenka, biće to posljednja velika šansa da ostavi još neki trag u fudbalu.

"Čekam ovo takmičenje već pet godina. Ovo je san, vrhunac karijere. Igrati Evropsko prvenstvo u svojoj zemlji, šta možete da tražite više od toga", kazao je napadač koji već 17 godina nosi dres Ukrajine.

Odigrao je 107 utakmica i postigao 46 golova.

Ukrajina, rival Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, smještena je u grupi D sa Engleskom, Francuskom i Švedskom.

Bonus video: