Mornar šokirao Berance

Beranci su više ličili na drugoligašku ekipu nego Barani, a anemična igra naročito na sredini terena jednostavno nije mogla dobiti bolju potvrdu u vidu pozitivnog rezultata.
63 pregleda 2 komentar(a)
Berane-Mornar_3, Foto: R.MILIĆ
Berane-Mornar_3, Foto: R.MILIĆ
Ažurirano: 04.06.2012. 09:01h

Fudbaleri Mornara napravili su veliki korak ka ekspresnom povratku u elitno društvo gdje im je makar nakon prvih 90 minuta u Beranama evidentno i mjesto. Mornar je bio mudar, taktički strpljiv, karakteran nakon rano primljenog gola da za svega nekoliko minuta uzvrati udarac i preokrene tok meča u svoju korist.

Beranci su više ličili na drugoligašku ekipu nego Barani, a anemična igra naročito na sredini terena jednostavno nije mogla dobiti bolju potvrdu u vidu pozitivnog rezultata.

Strijelci gostujućeg sastava, nažalost, ostaće u sjenci očigledno teške povrede jednog od najboljih fudbalera ekipe iz Bara, Saše Jovovića, koji je nakon 10 minuta igre u drugom poluvremenu morao da napusti igru.

"Iako smo stigli do pozitivnog rezultata i ostvarili veliki trijumf, to nas neće uspavati. Znamo da nam predstoji revanš i da će Beranci sasvim sigurno pružiti bolju partiju od ove koju su odigrali na domaćem terenu. Rezultat nas neće uspavati, igraćemo mudro i strpljivo i iskreno se nadam sa našim navijačima proslaviti ponovni ulazak u društvo najboljih u kojem nam je i mjesto", rekao je jedan od najbojlih na terenu, kapiten Mornara Aleksandar Jelenić.

A sve je loše počelo po Barane, a dobro za Berance. Igrao se 7. minut, po lijevoj strani dobro je prošao Lutovac, uputio centaršut na prvu stativu na kojoj se odlično snašao Nikola Tomović i lijepim golom petom savladao nemoćnog Radanovića. Nastala je erupcija oduševljenja domaćih navijača koja je kratko trajala. Pet minuta nakon vodećeg gola Barani su izveli prvi korner, loptu je u srce šesnaesterca uputio Metović, a odlični Jovović između dva protivnička štopera u skoku glavom je zakucao loptu iza leđa golmana Akovića.

U 29. minutu gosti su imali i kapitalnu priliku da prvi period igre riješe u svoju korist. Tomašević je odlično prošao po desnoj strani, uputio upotrebljiv centaršut, a na drugoj statitivi našao se Jovović nakon čijeg udarca je lopta pogodila stativu i nakon odbitka završila u naručju golmana Akovića. Do kraja prvog dijela udarac su oprobali Metović i Kacić sa jedne, te Radović sa druge strane, ali nije bilo promjene rezultata.

"Znali smo da nas čeka težak meč i težak rival, ali pored poraza pred domaćim navijačima iskreno vjerujem da ništa još nije izgubljeno. Računica je jasna - u Baru moramo pružiti bolju partiju od ove koju smo odigrali kući, a golovi će doći sami po sebi", istakao je vezista Berana Aleksandar Bojović.

Domaćin je bolje otvorio nastavak igre i imao terensku inicijativu u prvih 10-ak minuta. Međutim, pravih prilika osim pokušaja Radovića nakon lijepe akcije po lijevoj strani praktično da i nije bilo. I kada se očekivala kompletna ofanziva domaćih, uslijedio je pravi šok sredinom drugog poluvremena.

U 69. minutu nakon prekida Jelenića i odbitka od strane živog zida, loptu je u srce šesnaesterca ubacio Kacić, odbrana domaćih je zastala, a neometen sa nekoliko metara odlični Vojvodić matirao je još jednom nemoćnog Akovića.

Do kraja susreta viđen je i crveni karton u 72. minutu, kada je nakon novog grubog prekršaja strijelcu jedinog gola za domaće Nikoli Tomoviću glavni arbitar meča Mileta Šćepanović opravdano pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Domaćin je jalovo napadao u samom finišu, a Mornar je možda propustio i priliku da pitanje putnika u viši rang odluči već nakon meča u Beranama.

BERANE – MORNAR 1:2

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 1.200. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Tomović u 7. minutu za Berane, a Jovović u 12. i Vojvodić u 69. minutu za Mornar. Žuti kartoni: Rajković, Tomović (Berane), Nenezić, Kovač, Vojvodić (Mornar). Crveni karton: Tomović (Berane).

Berane: Aković 5,5, Lutovac 6, Rajković 6, Šćekić 6,5, Novović 6 (Kuč 5,5), Vučinić 6, Tomović 6,5, Bojović 6, Lalević 5,5, Radović 5,5 (Vučetić 5,5), Rugovac 5,5.

Mornar: Radanović 7, Tomašević 7, Bubanja 7,5, Jelenić 8, Vojvodić 8, Merdović 7,5, Obradović 7,5, Kacić 7 (Nenezić), Metović 7 (Kovač), Jovančov 7, Jovović 7,5 (Cicović 7,5).

Bonus video: