Kajt tri godine u Fenerbahčeu

"Navijači Liverpula će zauvijek ostati u mom srcu. Ovaj transfer nema veze sa novim menadžerom ni sa bilo kim iz kluba", istakao Holanđanin po potpisu ugovora
54 pregleda 0 komentar(a)
Dirk Kajt, Foto: Fenerbahce.org
Dirk Kajt, Foto: Fenerbahce.org
Ažurirano: 03.06.2012. 15:40h

Nakon šest sezona došlo je vrijeme za rastanak.

Holanđanin Dirk Kajt je potpisao trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, a Liverpul je na ime obeštećenja dobio milion eura (800.000 funti).

"Liverpul potvrđuje da je postigao dogovor sa Fenerbahčeom oko transfera Kajta, a sav posao biće završen u narednih nekoliko dana. Želimo Dirku puno sreće u budućnosti i zahvaljujemo mu za sve što je uradio za naš klub“, kaže se u saopštenju tima sa "Enfild rouda“.

Holanđanin je nedavno odbio da se vrati u Fejenord, iz razloga što bi platu koju je imao u Liverpulu morao da smanji za čak 80 odsto, jer je njegov bivši klub finansijski ne stoji baš najbolje.

Iskusni napadač nije krio zadovoljstvo nakon što je parafirao ugovor sa timom iz Istanbula.

"Ovo je fantastičan klub za nastavak karijere. Sada u potpunosti mogu da se posvetim obavezama u reprezentaciji Holandije pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Spreman sam za novi iazazov, a nadam se da ću sa fenerbahčeom u budućnosti bilježiti samo dobre rezultate. Upoznat sam sa klubom, tradicijom i fantastičnim navijačima. Nadam se da ćemo supješno sarađivati“, rekao je Kajt prilikom potpisivanja ugovora.

On se osvrnuo na period proveden u Liverpulu.

"Navijači Liverpula će zauvijek ostati u mom srcu. Ovaj transfer nema veze sa novim menadžerom ni sa bilo kim iz kluba. Dobio sam ponudu Fenerbahčea koju nisam mogao da odobijem. Mislim da je ovo posljednji ugovor koji sam potpisao. Planiram da igram još dvije, tri sezone i onda da stavim tačku“, objasnio je 31-godišnjak rođen u Katvijk an Zeu.

Liverpul je prije šest sezona Kajta platio devet miliona funti, a za "redse“ je do sada odigrao 285 mečeva uz 71 gol. U karijeri je još igrao za Utreht.

Bonus video: