Beranci žele sve da riješe na svom terenu

"Od predstojećeg dvomeča zavisi nam čitava sezona, a dobro je što smo u minulom periodu mogli i da odmorimo nekoliko igrača", kazao je trener Beranaca Slobodan Đukić
1 komentar(a)
FK Berane, Foto: Savo Prelević
FK Berane, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2012. 08:33h

Beranci će šansu za opstanak tržažiti u doigravanju sa starim znancem Mornarom, a trener Slobodan Đukić i njegovi puleni rado se sjećaju prošlogodišnjih okršaja sa barskim timom.

Lani je Berane kao drugoligaš bilo uspješnije u dvomeču sa tadašnjim barskim prvoligašem...

Ove godine su obrnute uloge - Beranci žele da sačuvaju prvoligaški status, a Mornar da se vrati u elitu.

"Od predstojećeg dvomeča zavisi nam čitava sezona, a dobro je što smo u minulom periodu mogli i da odmorimo nekoliko igrača. Nadam se da ćemo ostvariti pravi rezultat kod kuće, a mislim i da smo blagi favoriti. Mislim da sve zavisi od nas. Bilo bi dobro postići gol, ali i ne primiti pogodak pred svojim navijačima. Time bismo završilo posao. Lani smo, recimo, postigli pogodak u Baru (1:1), a potom u revanšu na našem terenu nije bilo golova. Liga u kojoj smo se takmičili kvalitetnija je od Druge lige, optimista sam pred baraž. Igrači su spremni, pod znakom pitanja je samo nastup povrijeđenog Zejnilovića", kazao je trener Beranaca Đukić.

Tačno godinu nakon bolne eliminacije iz baraža, fudbaleri Mornara imaju novu priliku da se ponovo vrate u elitu.

Barani su ovu priliku zaslužili kao najuspješnija drugoligaška ekipa u drugom dijelu sezone. Iako ulogu favorita svi u taboru barskog kluba prepuštaju prvoligašu, Mornar će pokušati da iskoristi priliku.

Za razliku od prošle godine, Mornar ovoga puta prvi meč igra na sjeveru Crne Gore.

"U mečevima baraža uvijek uloga favorita pripada ekipama koje dolaze iz višeg ranga. Tako je i ovoga puta. Mi smo dobar posao odradili u prethodnoj polusezoni i upravo na talasu dobrih igara, jakog kolektiva i odlične organizacije u klubu temeljimo sopstveni optimizam. Bar je uvijek bio grad fudbala i sasvim sigurno zaslužuje da ima prvoligaša. Na nama je da pokušamo da u prvom meču ostvarimo povoljan rezultat pred revanš. Želja nam je da postignemo gol koji bi dodatno olakšao posao. Beranci imaju dobru ekipu, iza njih je godina u kojoj su imali puno jakih i teških duela. Najvažnije je da odigramo mudro i strpljivo", rekao je Obren Sarić, trener Mornara.

Mornar će i ovoga puta imati podršku svojih navijača u Beranama.

Autobus koji organizovano prevozi simpatizere barskog kluba krenuće sa stadiona "Topolica“ u 12.30 časova, a mnogi su najavili dolazak u sopstvenoj režiji.

Berane - Mornar

Berane - Gradski stadion. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 17.30 časova.

Berane (4-2-3-1): Aković - Rugovac, M. Šćekić, Vučinić, Novović - Cimbaljević, Tomović - A. Šćekić, Osmajlić, Bojović - Lalević.

Mornar (4-4-2): Radanović - Tomašević, Kovač, Bubanja, Jelenić - Merdović, Cicović, Kacić, Metović - Jovančov, Jovović.

Bonus video: