IMA BITNIJIH STVARI

Prandeli: Ne bi mi smetalo ako Italija odustane od EP

"Postoje stvari koje smatram važnijim, sa problemima se suočavam direktno, ne želim da stanem sa strane i ne razmišljam o posljedicama", rekao je Prandeli za Rai sport.
0 komentar(a)
Prandeli, Foto: Reuters
Prandeli, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2012. 14:57h

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli rekao je danas da mu ne bi smetalo ako bi taj nacionalni tim odustao od učešća na predstojećem Evropskom prvenstvu zbog skandala oko namještanja mečeva u ligi te države.

"Ako nam kažu da je u najboljem interesu fudbala da Italija ne učestvuje na Evropskom prvenstvu, onda to za mene neće biti problem. Postoje stvari koje smatram važnijim, sa problemima se suočavam direktno, ne želim da stanem sa strane i ne razmišljam o posljedicama", rekao je Prandeli za Rai sport.

Ove nedjelje je u Italiji uhapšeno 19 osoba zbog navodnih namještanja utakmica, a reprezentativac Domeniko Krišito je izostavljen sa konačnog spiska igrača za EP jer ga je policija ispitala u kampu "azura".

"Volio bih da pričamo samo o fudbalu, ali ono što se dešava nas primorava da radimo drugačije. Tvrdim i dalje da igrači koji su uključeni u istragu neće biti dio ekipe na Evropskom prvenstvu", istakao je Prandeli.

Policija je ispitala i bankovne račune golmana Đanluiđija Bufona zbog sumnje da se kladio na velike novčane iznose (pominje se suma od million i po eura), ali su mediji prenijeli da je on oslobođen optužbi.

"Bufon je jak momak, on je velika ličnost. Uprkos tome, ono što se dešava može da poremeti i osobu poput njega", kazao je Prandeli.

Evropsko prvenstvo održaće se u Poljskoj i Ukrajini od 8. juna do 1. jula, a Italija se nalazi u Grupi C sa Španijom, Irskom i Hrvatskom.

Preporučujemo za Vas