Fali samo potpis, Zeman je novi trener Rome

Zeman će za jednogodišnji ugovor dobiti million eura, plus određene bonuse – million eura za plasman u Ligu šampiona, i pola miliona za plasman Rome u Ligu Evrope.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 14:02h

Zdenek Zeman je rekao “da” Romi – češki stručnjak je danas u Rimu postigao dogovor sa rimskim klubom, i ostaje samo da obje strane ozvaniče potpisivanje jednogodišnjeg ugovora, sa opcijom na još jednu godinu.

Pored Zeman i njevog pomoćnika Kanđelozija, današnjem tajnom sastanku, koji, međutim, nije promakao italijanskim novinarima, ispred Rome su prisustvovali generalni direktor Franko Baldini, sportski direktor Valter Sabatini, predsjednik Klaudio Fenući i savjetnik Mauro Baldisoni.

Nakon sastanka, Zeman je sjeo u bijeli Mercedes i krenuo za Peskaru, gdje bi sjutra trebao da ozvaniči preuzimanje Rome.

Po nezvaničnim informacijama, Zeman će za jednogodišnji ugovor dobiti million eura, plus određene bonuse – million eura za plasman u Ligu šampiona, i pola miliona za plasman Rome u Ligu Evrope.

“Narednih dana ćemo sve ozvaničiti. Kod svih nas postoji razuman optimizam, a fale samo detalji. Vjerujem da neće biti obrta i iznenađenja”, izjavio je Franko Baldini, generalni direktor Rome.

Zeman je Romu već trenirao od 1997. do 1999. godine, kada ga je na klupi Rome naslijedio Fabio Kapelo.

Trenersku karijeru je počeo sa mlađim kategorijama Palerma 1981. godine, potom je treniralo nižerazrednu Likatu, a u tri navrata Fođu, koji je iz treće lige doveo do Serije A i tada zapravo skrenuo pažnju na sebe.

To mu je omogućilo da 1994. godine stigne u Lacio, a nakon tri godine je prešao u Romu…

Prije Lacia bio je trener i Parme i Mesine, a nakon Rome trenirao je turski Fenerbahče, Napoli, Salernitanu, Avelino, Leće (u dva navrata), Brešu, beogradsku Crvenu zvezdu i u protekloj sezoni Peskaru, sa kojom je bio najbolji u drugoj ligi i izborio Seriju A.

Bonus video: