Pari Sen Žerman želi Ibrahimovića, Laveci je blizu

Pari Sen Žermen, naime, kako tvrdi ovaj list, uspostavio je kontakt sa Ibrahimovićem i njegovim menadžerom, sa namjerom da ga privoli da se ovog ljeta iz Milana preseli u Pariz.
0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ibrahimović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.06.2012. 10:45h

Kako piše francuski “Le Parisien”, italijanska Serija A bi mogla izgubiti “svoju posljednju veliku zvijezdu” – Zlatana Ibrahimovića.

Pari Sen Žermen, naime, kako tvrdi ovaj list, uspostavio je kontakt sa Ibrahimovićem i njegovim menadžerom, sa namjerom da ga privoli da se ovog ljeta iz Milana preseli u Pariz.

Generalni direktor PSŽ-a Leonardo je, uz to, u “sjajnim odnosima sa Minom Rajolom”, menadžerom Ibre.

“Napadač Milana ne bi imao ništa protiv da napusti redove vicešampiona Italije. Prošle nedejlje je izvršio pritisak na čelnike Milana i izrazio uvjerenje da je potrebno pet velikih pojačanja za narednu sezonu”, piše francuski list.

Izvori Le Parisiena tvrde da se švedski napadač nedavno inforimisao o PSŽ-u i Parizu kod saigrača iz Milana, francuskog štopera Filipa Meksesa, ali i preko bivšeg saigrača iz Barselone Maksvela, koji je u januaru stigao u Pariz, is a kojim se “redovno čuje”.

“Ibrahimović je osjetljiv na interesovanje Parižana, on i njegova porodica cijene ljepotu Pariza i bivši napadač Ajaksa, Juventusa, Intera i Barselone sebe veoma dobro zamišlja u dresu PSŽ-a”, navodi francuski list.

Laveci, Tijago Silva, Pato...

Kako javljaju francuski mediji, trenutno je najbliži PSŽ-u napadač Napolija Ezekil Laveci, i već danas bi moglo biti nešto konkretno po pitanju ovog transfera.

Njegova "sloboda" po ugovoru košta 31 milion eura, Parižani su ponudili 26 miliona, a sve bi moglo biti završeno na 28 miliona, čime bi PSŽ podijedio konkurenciju Intera, koji je, takođe, zainteresovan za argentinskog asa.

Predsjednik Napolija De Laurentis je, navodno, odlučio da danas otputuje privatnim avionom za Pariz i lično završi posao...

Pari Sen Žermen, međutim, ima još neke otvorene "frontove". Nije tajna da u Parizu žele da vide i brazilski dvojac iz Milana, Tijana Silvu i Pata, koji je bio blizu prelaska u PSŽ i u januaru, ali je tada sve stopirao Silvio Berluskoni.

Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani je u utorak boravio u Parizu, gdje je na tribinama Rolan Garosa zajedno sa Leonardom, trenerom PSŽ-a Karlom Anćelotijem i bogatim predsjednikom Naserom Al-Kelaifijem posmatrao meč između Nadala i Italijana Bolelija. Naravno, teško je pomisliti da se Galijani slućajno sreo sa predstavnicima francuskog kluba i da je baš odlučio da sa njima gleda teniski meč.

"Službeno sam bio u Parizu, a onda sam se sreo sa starim prijateljima. Ne, nijesam dobio nikakvu ponudu od PSŽ-a za naše igrače", u svom stilu je odgovorio Galijani.

Ipak, iz Francuske stižu informacije da je PSŽ spreman da za TIjaga Silvu ponudi 28, a za Pata 40 miliona...

Bonus video: