NJEMCI U GRUPI SMRTI

Lev: Ispadanje u prvoj fazi nije opcija

Imao sam puno vremena da razmišljam o svim mogućim scenarijima. Ispadanje u grupi je jedini epilog koji uopšte nisam razmatrao, rekao je Lev
0 komentar(a)
Joakim Lev, Foto: Beta/AP
Joakim Lev, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2012. 16:06h

Ispadanje u prvoj fazi nije opcija za Njemačku, poručio je selektor “pancera” Joakim Lev tačno sedmicu uoči početka Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Njemci su u “grupi smrti”, u kojoj su još Holandija, Portugal i Danska.

- Imao sam puno vremena da razmišljam o svim mogućim scenarijima. Ispadanje u grupi je jedini epilog koji uopšte nisam razmatrao. Ne, to nije opcija, iako imamo tešku grupu. Ovaj tim je mnogo napredovao posljednjih godina. To samo po sebi ne garantuje titulu, ali sam ubijeđen da ćemo se predstaviti u prvom svijetlu - rekao je Lev.

Njemci su po kladionicama drugi favoriti za osvajanje Eura, odmah nakon aktuelnog prvaka Španije. Ali, do trona je puno prepreka. Prva je već 9. juna - na drugoj strani biće Portugalci i Kristijano Ronaldo.

- Vjerujte mi, u glavi mi je samo ta utakmica. Kako zaustaviti Ronalda? U pitanju je sjajan igrač, ali niko neće igrati flastera na njega. To je prevaziđeno. Na Ronalda će, ako me pitate, motriti tri ili četiri igrača, ali oni koji u tom momentu budu u njegovoj blizini - zaključio je Lev.