FSS: Ništa od prijema Kosova u FIFA

Članovi delegacije FSS obavijestili su nadležne i o „štetnim posljedicama po srpski fudbal i cio region", ako bi se Kosovu dozvolilo da igra prijateljske utakmice
3 komentar(a)
Blater, Foto: Beta AP
Blater, Foto: Beta AP
Ažurirano: 31.05.2012. 15:53h

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Svjetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA) potvrđeno da Kosovo ne može da postane član tih organizacija, pošto nije međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija.

„Jasno je ponovljeno da članstvo u fudbalskim organizacijama pripada samo međunarodno priznatim zemljama od strane Ujedinjenih nacija, a to Kosovo svakako nije. Time je samo potvrđena odluka sa prošlonedjeljne sjednice Kongresa FIFA, održane u Budimpešti”, navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Kako se dodaje, članovi delegacije FSS obavijestili su nadležne i o „štetnim posljedicama po srpski fudbal i cio region", ako bi se Kosovu dozvolilo da igra prijateljske utakmice.

„Dogovoreno je da predstavnici FIFA, UEFA i FS Srbije nastave sa razgovorima po ovom pitanju u periodu koji je ispred nas, s tim da je najavljeno očekivanje da će konsultacija biti dosta i da će cio proces dugo trajati", dodaje se u saopštenju.

Sastanku u Nionu, između ostalih, prisustvovali su predsjednik FIFA Sep Blater, generalni sekretar te organizacije Žerom Valke, predsjednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsjednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

Bonus video: