Vlaisavljević: Protiv najjačih igramo najbolje

"Postoji šansa da i sa bodom možemo da prođemo. Ipak, u ovom trenutku vjerujem da ćemo odigrati dobro i dobiti utakmicu", kaže Vlaisavljević.
4 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.06.2012. 10:17h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Liberec - Kada bi kojim slučajem u čarter Montenegroerlajnza kojim je mlada reprezentacija otputovala za Češku, morali da stanu svi trofeji koje su reprezentativci mlađi od 21 godine osvojili u minuloj sezoni na klupskom planu, za putnike gotovo da i ne bi bilo mjesta.

Stefan Savić bi „založio“ titulu prvaka Engleske, po mnogima najkvalitetnije lige na svijetu, Marko Vešović trofej Kup Srbije, igrači Budućnosti direktno sa slavlja donijeli bi krune koje su fudbaleri podgoričkog kluba dobili poslije četiri godine...

A da li će sve to biti dovoljno da se večeras u češkom gradiću Jablonecu ostvari najvažnija pobjeda u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ili da se bar uzme bod, izabranici Dušana Vlaisavljevića odgovoriće u 90 minuta susreta na „Čens areni“ (kapacitet 6.280 mjesta), koji počinje u 17 sati.

Tek, protivnik je prvi u grupi, igra kod kuće, ima vrhunske pojedince. Zadatak, čini se, ne može da bude teži.

"Jeste Češka najjača reprezentacija u grupi, ali mi upravo protiv najjačih igramo najbolje. Tu su Savić i Balić, vjerujem da će igrači uz njih imati veliko samopouzdanje, da će ući u utakmicu kako treba, da će odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat", ističe Vlaisavljević.

Selektor žali jedino zbog toga što četvorica igrača nisu mogli da se priključe zbog obaveza u omladinskoj selekciji, te zbog činjenice da ima igrača koji nisu bili standardni u svojim klubovima.

"Možda na kraju budemo zadovoljni i bodom, naravno, ako ga osvojimo. Postoji šansa da i sa bodom možemo da prođemo. Ipak, u ovom trenutku vjerujem da ćemo odigrati dobro i dobiti utakmicu", zaključuje Vlaisavljević.

Jedan od važnijih aduta mlade crnogorske selekcije u Češkoj biće desnokrilni napadač Zvezde Marko Vešović.

"Češka je jedna od boljih ekipa u kvalifikacijama, ne samo u našoj grupi. Međutim, dobro je što nemamo nekih većih problema sa povredama, čini mi se i da smo svi u dobroj formi. Dosta smo slavili ove sezone, Savić je uzeo titulu, ja Kup, momci iz Budućnosti takođe titulu, tako da dobre rezultate u klubu sada moramo da opravdamo sa reprezentacijom. Utakmica nam je izuzetno važna za rasplet u grupi, možda bi nam i bod odgovarao, ali daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu. U opticaju ima još devet bodova, mislim da imamo šanse da napravimo dobar rezultat", smatra Vešović, koji očekuje da ponovo zaigra na poziciji desnog krila, nakon što je u Crvenoj zvezdi sa velikim uspjehom igrao na istoj strani, ali na beku.

"Neću se buniti šta god da igram, ali mislim da na mojoj prirodnoj poziciji, na krilu, mogu mnogo više da koristim reprezentaciji".

Crnogorska ekspedicija smještena je u Liberecu, gradu od stotinak hiljada stanovnika, a utakmica se igra u obližnjem, manjem gradu Jablonecu.

I Brnović u loži

Našim mladim igračima ne bi smjelo da nedostaje motiva, s obzirom na to koliki značaj ima utakmica. „Krila“ bi, međutim, mogli da dobiju i zbog činjenice da će ih sa tribina posmatrati selektor A reprezentacije Branko Brnović. Bar dio sreće koju je zaslužio titulom prvaka države, na „mlade sokole“ pokušaće da „prenese“ strateg Budućnosti Miodrag Radulović, a u drugom crnogorskom pohodu na Češku (nakon A selekcije) „učestvuje“ i trener Mogrena Branislav Milačić. Njih dvojica su, između ostalih, gosti FSCG.

Savić: Iz iskustva znam koliko su Česi opasni

Stefan Savić ne bira ni protivnike, još manje saigrače. Čas je u paru sa Kompanijem ili Leskotom, čas sa Bašom ili Džudovićem, a ovoga puta igraće u tandemu sa Alićem.

"Zadovoljstvo mi je što sam opet sa mladom reprezentacijom, sa svojom generacijom. Nadam se da će moje prisustvo pomoći da u Češkoj ostvarimo povoljan rezultat. Sigurno nas očekuje teška utakmica, Česi imaju jaku reprezentaciju, tradiciju, što smo osjetili i u baražu sa A selekcijom. Nikako ih ne smijemo potcijeniti. O kvalitetu njihove mlade reprezentacije dovoljno govori podatak da su prvi u grupi, sa bodom više od nas i utakmicom manje. Ali, mislim da imamo šanse i kvalitet da izađemo neporaženi iz večerašnjeg duela", kaže Savić, šampion Engleske.

I po njemu, motiva neće faliti.

"Dosta nas imalo je dobru sezonu i sada imamo ogromnu želju da ostvarimo dobar rezultat i onda odemo na zasluženi odmor. Osjećaš li umor na kraju burne sezone?

"Ima umora, ali iskreno imam i veliku želju i motivaciju da odigram dobro još ovu jednu utakmicu. Poslije ću imati mjesec odmora, pa sada mogu da zaboravim na umor", ističe as Mančester sitija.

Bonus video: