Šestica Rudara na rastanku

Igra „mačke i miša“ trajala je svih 90 minuta, a konačnih 6:2 samo djelimično odslikavaju odnos snaga na terenu. Djelimično, jer krajnja razlika u golovima morala je biti znatno veća
76 pregleda 0 komentar(a)
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Miroje i Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2012. 13:14h

Baš kako su i najavili, Pljevljaci su dostojanstveno završili sezonu i od navijača se oprostili ubjedljivim trijumfom protiv nedoraslog rivala.

Igra „mačke i miša“ trajala je svih 90 minuta, a konačnih 6:2 samo djelimično odslikavaju odnos snaga na terenu. Djelimično, jer krajnja razlika u golovima morala je biti znatno veća.

Goste su „torpedovali“ raspoloženi Jovanovići, Ivica i Miroje, koji su čak pet puta tresli mrežu bespomoćnog Todorovića, a efektnim golom glavom u 70. minutu pridružio im se i štoper Radusinović.

Prvih pola sata utakmice gledaoci su se, i pored konstantne inicijative domaćina, uglavnom dosađivali, a onda su „rudari“ za 30 sekundi riješili pitanje pobjednika (ako ga je iko i postavljao).

U 29. minutu odbijenu loptu „poklopio“ je Ivica Jovanović i sa 17 metara smjestio je u desni donji ugao, a isto to mjesto, već u narednoj akciji, samo ovog puta udarcem glavom pogodio je Miroje Jovanović.

Isti igrač bio je precizan i u 42. minutu. Sijevnula je ljevica iskosa sa petnaestak metara, a mreža se zatresla u suprotnom lijevom uglu Todorovićevog gola.

Nisu Pljevljaci posustali ni u nastavku, pa su, opet Miroje Jovanović u 64. i Radusinović u 70. minutu pogodili za velikih 5:0, da bi samo minut kasnije, na suprotnoj strani, Stevan Pavićević postigao prvi od svoja dva pogotka (prethodno je izbjegao ofsajd zamku i ispod Vukliša plasirao loptu u mrežu).

Pavićević je bio precizan i devet minuta kasnije kada je iskoristio jednu od rijetkih grešaka odbrane Rudara i lobovao golmana Pljevljaka. Šesti za Rudar, a svoj drugi gol, Ivica Jovanović je upisao u 84. minutu.

"Odigrali smo dobru utakmicu, bilo nam je stalo da pobijedimo i osvojimo tri boda, a najljepše je kada se taj cilj ostvari na ovako efektan način i kada su navijači zadovoljni. Šteta što ovaj trijumf nije stigao u nekoj svečarskoj atmosferi, ali nadam se da će Rudar i u narednoj sezoni, baš kao i u ovoj, biti pri vrhu i da nas trofeji neće zaobići", kaže najbolji strijelac pljevaljskog prvoligaša, Ivica Jovanović.

"Mnogo smo neozbiljno ušli u utakmicu, na isti način je i odigrali, pa zato i ne čudi što smo primili šest golova, a mogli smo još. Tako se ne može ni protiv slabijih ekipa od Rudara", kratko je kazao trener Bokelja Slobodan Drašković.

Rudar - Bokelj 6:2

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: oko 500. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: I. Jovanović u 29. i 84, M. Jovanović u 30, 42. i 64, Radusinović u 70. minutu za Rudar, S. Pavićević u 71. i 80. minutu za Bokelj. Žuti kartoni: Spalević (Bokelj).

Rudar: Vukliš 6,5, Igumanović 7 (Šćepanović), Rustemović 7, Brnović 7 (Jeknić), Popović 7, Radusinović 7, I. Jovanović 7,5, M. Jovanović 8, Stojanović 6 (Šljivančanin), Nestorović 7, Bakoč 6.

Bokelj: I. Todorović 5, Spalević 5, Arsenijević 6, M.Todorović 5, Vušurović 5, Jaredić 5, Makarić 5,5, Krsmanović 5 (Iković), Vuković 5 (Đorđević), I. Pavićević 5 (Tomašević), S. Pavićević 6,5.

Bonus video: