Blažić: Motiv do neba

"Kiparski klupski fudbal je u ekspanziji. Potpisao sam za jedan od tri najveća kluba sa ambicijom da osvojimo titulu u narednoj sezoni i izborimo grupnu fazu Lige Evrope", kaže Blažić
430 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Blažić, Foto: Savo Prelević
Srđan Blažić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2012. 12:00h

Epizoda u Grčkoj je završena. Crnogorski internacionalac i rezervni golman “hrabrih sokola” Srđan Blažić seli se još južnije, pošto je potpisao ugovor sa čuvenim kiparskim Anortozisom.

Nakon Koma, Budućnosti, Mornara, pa opet Koma, Zore, Rudara, Levadijakosa, Standarda iz Liježa i Panatolikosa, u Anortozisu će braniti naredne dvije sezone sa mogućnošću produženja na još godinu.

"Pakujem kofere, čini mi se da samo to i radim u posljednjih pet dana u kojima sam prošao oko 7.000 kilometara i sada se opet spremam na put. Ali radostan jer dolazim na desetodnevni odmor u moju Crnu Goru, sa ugovorom kakav sam samo mogao poželjeti", priča za “Vijesti” 29-godišnji Blažić.

Rezervni golman naše selekcije, koji u dva poluvremena među stativama sa selekcijama Bjelorusije i Azerbejdžana nije vadio loptu iz mreže, očaran je novom sredinom.

"Proveo sam tek nepun dan, ali mi je i to bilo dovoljno da vidim o kako se velikom klubu radi. Prije tri sezone Anortozis je igrao u Ligi šampiona, u kojoj je APOEL ove sezone bio najprijatnije iznenađenje".

"Kiparski klupski fudbal je u ekspanziji, a ja sam potpisao za jedan od tri najveća kluba sa ambicijom da osvojimo titulu u narednoj sezoni i izborimo grupnu fazu Lige Evrope".

"Sve bi mi to donijelo pravo bogatstvo, jer mi je ugovor prepun bonusa za dobra izdanja pa će mi i motiv biti do neba. I bez toga sam zadovoljan ugovorom, a naročito infrastrukturom i organizacijom Anortozisa".

"Moj boravak je bio organizovan do najsitnijeg detalja i odmah mi je fotografija osvanula na zvaničnom sajtu, uz televizijski intervju", kazao je Blažić.

Odlični golman je pričao i o epizodi u Panatolikosu, koji je ispao iz elite.

"Došao sam u klub koji je tek ušao u najjaču grčku ligu i sa puno ambicija koje su se ispunjavale do proljeća. Došle su povrede ključnih igrača, a i sam sam morao pauzirati dva i po mjeseca".

"Klub nije imao dovoljan broj kvalitetnih igrača da se izbori sa svim tim pehovima, pa je ponuda Anortozisa došla u najboljem mogućem momentu".

"Samo da se sada, sa najvećim navijačem koji prati sve moje utakmice, suprugom Ivanom i kćerkama Helenom, Ninom i Hanom, opustim sa porodicom u Crnoj Gori i odmorim u Podgorici i Budvi i biću spreman. Anortozis je izazov kakav se samo poželjeti može", zaključio je Blažić.

Bonus video: