Rudar želi da se oprosti dostojanstveno

Ekipa i stručni štab, predvođen Draganom Radojičićem, definitivno su odradili dobar posao, znajući u koliko teškim uslovima, i na terenu i van njega, su funkcionisali.
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.05.2012. 06:58h

Još da se „otalja“ utakmica koja ni Rudaru ni Bokelju ne znači ništa, pa da se podvuče crta. I pronađu razlozi zbog kojih je sezona prošla bez trofeja.

Možda i da se, makar u naznakama, prezentiraju dalji planovi i ambicije pljevaljskog prvoligaša. No, za sve to biće vremena. Danas treba dostojansveno i sportski odigrati i preostalih 90 minuta, pobijediti i zaokružiti ciklus za koji niko, bez obzira što su titule zaobišle Pljevlja, ne može reći da je bio neuspješan.

Ekipa i stručni štab, predvođen Draganom Radojičićem, definitivno su odradili dobar posao, znajući u koliko teškim uslovima, i na terenu i van njega, su funkcionisali.

"Nije lako igrati bez takmičarskog motiva, a današnja utakmica je upravo takva. Mi smo u samo četiri-pet dana, na oba fronta, ostali kratkih rukava, Bokelj je već nekoliko kola praktično drugoligaš, ali svi zajedno moramo na teren. I mislim da nas očekuje lijepa fudbalska predstava. Konačno ćemo i mi i oni nastupiti rasterećeni, bez rezultatskog imperativa, a kada je tako na dobitku su gledaoci.

Zato sam siguran da će danas pod Golubinjom biti i dobrog fudbala i golova. I da će to biti simbolična nagrada i zahvalnost našim navijačima, za svu ovogodišnju podršku koja nijednog momenta nije izostajala. Naravno, o drugačijem ishodu, osim našeg efektnog trijumfa, i ne razmišljamo. Razlika u kvalitetu ipak će doći do izražaja", kaže najbolji golman crnogorskog šampionata, Milan Mijatović, čija se mreža na 32 prvenstvene utakmice tresla samo 18 puta, najmanje od svih ekipa u šampionatu.

Bokelj je još prije nekoliko kola i definitivno ispao iz Prve lige, stoga je i za Kotorane današnji meč u Pljevljima klasično otaljavanje posla.

"Još jedna, ko zna koja po redu utakmica bez takmičarskog značaja za nas. Nije lako bez volje igrati utakmice, ali ćemo i pored toga pokušati da nađemo motiv. Želimo maksimalno i profesionalno da odradimo sve obaveze do kraja. Rudar je favorit, ali nećemo se predati", kaže vezista Kotorana Igor Arsenijević.

RUDAR - BOKELJ

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane) i Boban Krstev (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Rudar (4-4- 2) : Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Brnović, Igumanović, Rustemović, Popović - I. Jovanović, Stojanović.

Bokelj (4-4-2): I. Todorović - Spalević, M.Todorović, Vušurović, Videkanić - Arsenijević, Makarić, Vuković, Pavićević - Stojanović, Kasalica.

Bonus video: