Mogren - Sutjeska: Nikšićani drže sve u svojim rukama

"U finišu sezone smo dokazali da možemo da igramo protiv bilo kog rivala", kazao je Darko Karadžić, vezista Nikšićana.
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2012. 07:53h

Fudbaleri Mogrena odavno su na odmoru, maltene od onog dana od kada je klupsko rukovodstvo donijelo odluku da ekipa ne igra na evrosceni naredne sezone.

Stoga je današnji meč protiv Sutjeske na Lugovima posljednji u nizu “relaksacionih”.

Već od sjutra, Budvani će i zvanično biti na odmoru.

"Ne znači nam utakmica ništa i vjerovatno će to biti prilika za mlađe fudbalera da se dokažu, posebno za one koji su imali manju minutažu tokom sezone. Ipak, imamo šansu da se izigramo. Za razliku od Sutjeske nemamo nikakav imperativ i to bi mogla da bude naša prednost u odnosu na Nikšićane", kaže vezista Mogrena Miloš Stevović.

Trener Budvana Brano Milačić ne može da računa na povrijeđene Tatara i Miodraga Zeca (povrijedio primicač), te Bakića, Đorđevića i Miloševića, koji su na turniru u Engleskoj sa omladinskom reprezentacijom.

A Nikšićani u metropolu turizma stižu na krilima sjajnih rezultata u poslednjih pet kola. Naime, od mogućih 15 bodova Sutjeska je osvojila 13, pa je uoči posljednjeg prvenstvenog kola dovela sebe u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini.

Svjesni da situaciju drže u svojim rukama, nikšićki “plavo-bijeli” spremni su da zabilježe novi uspjeh.

"Iza nas je lijepa serija pozitivnih rezultata. Nadam se da je nećemo prekinuti na zatvaranju šampionata. U Budvu odlazimo da se nadigravamo i osvojimo nove bodove. Neće biti lako jer Mogren u svojim redovima ima odlične individualce, na koje moramo posebno obratiti pažnju. Ne zanima nas kako će igrati naš najbliži pratilac, sve je u našim rukama i to je najbitnije. Na prethodnim mečevima popravili smo efikasnost. Uvjeren sam da ćemo naći put i do mreže Mogrena. Tradicionalno dobre igre pružamo protiv današnjeg rivala, zbog čega nam optimizma ne nedostaje. Uostalom, u finišu sezone dokazali smo da možemo da igramo protiv bilo kog rivala", kazao je Darko Karadžić, vezista Nikšićana.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti defanzivca Đurovića, odnosno veziste Stefanovića, koji je zadobio povredu na meču sa Zetom.

MOGREN - SUTJESKA

Budva - Stadion na Lugovima. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 17.30 časova.

Mogren (4-3-3): Buturović - Veselinović, Kapisoda, Krstić, Ivanović - Mirković, Ćulafić, Stevović - Vujović, Đurović, Lagator.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Kosović, Zogović, Ćuković, Stijepović - Krivokapić, J.Nikolić - B.Nikolić, Karadzić, Perošević - Šušnjar.

Bonus video: