Proslava titule, drugi dio

Kakva god bude proslava, poruka bi trebala da bude ista - na novo slavlje najveći crnogorski klub na smije da opet čeka prestupnu godinu...
6 komentar(a)
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
budu_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 30.05.2012. 06:28h

Proslava titule počela je nakon posljedneg sudijskog zvižduka na subotnjem meču sa Rudarom, večeras je na programu drugi i najljepši dio ceremonije - fudbaleri Budućnosti podijeliće radost sa navijačima, kojih zbog suspenzije nije bilo na tri posljednja meča na stadionu pod Goricom.

Zbog svečarskog karaktera duel sa Lovćenom na najvećoj crnogorskoj areni počeće sat kasnije od ostalih mečeva 33. kola - u 18.30 časova. U zavisnosti od vremenskih uslova, fudaleri i navijači trebalo bi nakon utakmice da se presele na centalni gradski trg, ugao Slobode i Hercegovačke ulice, gdje Budućnost slavila 2008. godine.

Kakva god bude proslava, poruka bi trebala da bude ista - na novo slavlje najveći crnogorski klub na smije da opet čeka prestupnu godinu.

"Protiv Rudara nije bilo publike, ali danas imamo šansu da proslavimo kako dolikuje. Nadam se da će navijači doći u što većem broju", kaže Admir Adrović, najbolji strijelac Budućnosti i cijele lige.

Prije četiri godine, Budućnost je proslavila titulu u pretposljednjem kolu, protiv Dečića, ali pred ispunjenim stadionom. Pod Goricom se tada smjestilo cijelih sedam hiljada navijača. Ostaće upamćeno da je veća posjeta na crnogorskim terenima zabilježena samo prve sezone na dva epska derbija Budućnost - Zeta, te na finalnoj utakmici Kupa protiv Mogena 2008.

Kako je interesovanje navijača za crnogorski klupski fudbal u međuvremenu splasnulo, teško je očekivati da će i danas pod Goricom biti približno toliko ljudi. U Budućnosti se, ipak, nadaju simpatičnoj proslavi.

"Zaslužili smo da odigramo jednu ovakvu utakmicu, bez imperativa i stresa, a nadam se i pred punim stadionom. Definitivno da će meč protiv Lovćena biti drugačiji i ljepši od svih koje smo igrali ove sezone", dodaje Adrović.

Malo takmičarskog motiva je ipak ostalo. Budućnost ima šansu da pobjedom osigura najveću razliku koju je jedan crnogorski šampion ikada ostvario u odnosu na drugoplasiranog (trenutno iznosi šest bodova), te da osvoji najviše bodova u trećem krugu šampionata (u slučaju pobjede, 29).

"Potukli smo mnoge rekorde i tokom cijele sezone igrali najbolji fudbal. Titula je više nego zaslužena. Iako iz kluba nismo ispraćeni finansijski na pravi način, i posljednju utakmicu ćemo odigrati kao pravi profesionalci, pokušati da ostvarimo još jednu pobjedu", nagovijestio je Adrović da stvari iza kulisa nisu baš tako blistave.

Ali, o tome će se pričati narednih dana, nakon proslave osvajanja titule. Narednih dana znaće se odgovor i na najvažnije pitanje - da li će Miodrag Radulović danas protiv Lovćena voditi posljednji meč kao trener Budućnosti. Ugovor mu ističe...

I Cetinjani žele pun stadion

„Raport iz svlačionice upravi našeg kluba glasi – zadatak ispunjen“ - kroz osmjeh poručuje trener Lovćena Radovan Kavaja, pred današnji duel protiv Budućnosti, koji nema rezultatski značaj.

Ipak, Cetinjani u Podgoricu idu sa namjerom da se prikažu u što boljem svjetlu.

"U neku ruku žao mi je što današnja utakmica nema značaja kada je riječ o rezultatu. Ipak, važno je da pokažemo dobru igru, i da utakmica prođe u fer atmosferi. Naš cilj je da izađemo pod Goricu i izmjerimo snage.

Meni će ova utakmica poslužiti i za procjenu nekih igrača, kao svojevrstan filter, jer ću pružiti šansu igračima koji su imali manju minutažu, tako da mogu da vidim na koga računam u narednoj sezoni. Nadam se punom stadionu, lijepom fudbalskom spektaklu, i očekujem da će takva atmosfera dodatno motivisati moje igrače", kaže Kavaja, koji na zatvaranju sezone neće moći da računa na Blaža Perutovića zbog povrede i Dejana Bogdanovića koji je na pripremama mlade reprezentacije.

BUDUĆNOST - LOVĆEN

Pogdorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Šeko Šabotić (Tuzi) i Željko Vujičić (Herceg Novi). Početak u 18.30 časova.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Cicmil, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, Bošković, Kojašević - Radonjić, Adrović.

Lovćen (4-2-3-1): Perović - Mirković, Martinović, Ćetković, Lakić - Sekulić, Bondžić - Radović, Petrović, Đurišić - Turković.

Bonus video: