Mihajlović: Ljajić me doveo pred svršen čin

Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin", kazao je Mihajlović.
29 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.05.2012. 14:14h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da je Adema Ljajića udaljio sa priprema zato što je prekršio sporazum koji je potpisao, kao i da ga je igrač "doveo pred svršen čin".

"Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati... Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da predjem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentacuje zemlju u svakom trenutku", prenio je sajt Fudbalskog saveza Srbije selektorove riječi.

Mihajlović je u ugovoru tražio da se pjeva himna. Ljajić to nije učinio u meču protiv Španije i udaljen je poslije razgovora sa selektorom.

"Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio. Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin", kazao je Mihajlović.

Selektor Srbije je kazao da je po preuzimanju selekcije rekao da ima dva cilja – plasman na Svjetsko prvenstvo, i mijenjanje mišljenje o reprezentaciji u međunarodnim organizacijama.

"Svaki igrač treba da bude primjer na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svijetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne smije da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju", rekao je Mihajlović.

Bonus video: