Budućnost slavi titulu sa navijačima

Iako je meč lišen bilo kakve takmičarske draži, najljepše će biti na stadionu pod Goricom, gdje će Budućnost u duelu protiv Lovćena organizovati proslavu osvajanja titule
7 komentar(a)
Budućnost, slavlje, Foto: Savo Prelević
Budućnost, slavlje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2012. 12:57h

Sjutra se igraju mečevi 33, posljednjeg kola T-Com Crnogorske fudbalske lige u sezoni 2011/12.

Uoči posljednje runde riješene su gotovo sve dileme, stoga će takmičarske draži biti samo na dva terena - u Budvi gdje se sastaju Mogren i Sutjeska, te 15-ak kilometara istočno uz obalu gdje Petrovac dočekuje Dečić.

Nikšićani i Tuzani, naime, vode bitku za izbjegavanje druge pozicije koja vodi u baraž za opstanak, pošto je jedna već rezervisana za Berane. Kolo prije kraja Sutjeska ima dva boda više, ali i slabiji međusobni skor od Tuzana, pa je četi Saše Petrovića potrebna pobjeda u Budvi.

U slučaju poraza ili remija, Dečić bi pobjedom u Petrovcu pretekao Sutjesku i gurnuo je u baraž.

Ostale četiri utakmice su bez takmičarskog značaja, jer se sve zna - Budućnost kao šampion ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, drugoplasirani Rudar i trećeplasirana Zeta igraće kvalifikacije za Ligu Evrope, baš kao i osvajač Kupa Čelik, iz lige ispada Bokelj, dok je baraž rezervisan za Berane. Traži se još jedan putnik u doigravanje...

Iako je meč lišen bilo kakve takmičarske draži, najljepše će biti na stadionu pod Goricom, gdje će Budućnost u duelu protiv Lovćena organizovati proslavu osvajanja druge titule u nezavisnoj Crnoj Gori, prve nakon četiri godine.

Za razliku od subote, kada su bodom protiv Rudara osvojili titulu na praznom stadionu, Podgoričani će ovoga puta slaviti sa navijačima. Proslava bi sa stadiona pod Goricom nakon meča trebala da se preseli na centralni gradski trg, ugao ulice Slobode i Hercegovačke ulice, gdje je Budućnost slavila i prije četiri godine.

U ostala tri meča sastaju se Rudar - Bokelj, Zeta - Berane i Mladost - Grbalj.

Utakmice počinju u 17.30 časova, osim meča Budućnost - Lovćen, koji je na programu sat kasnije.

Bonus video: