Omladinci remizirali sa Engleskom, Albion u finišu izvukao bod!

Gol za našu reprezentaciju postigao je kapiten Marko Vukčević u 25. minutu, dok je konačan rezultat postavio Afobe pet minuta prije kraja.
78 pregleda 10 komentar(a)
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Omladinci, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.05.2012. 21:11h

Omladinska reprezentacija bila je blizu senzacije na turniru elitne runde kvalifikacija u kolijevci fudbala - pet minuta prije kraja četa Aleksandra Miljenovića vodila je sa 1:0 protiv domaćina - favorizovane Engleske, imala rezultat koji bi je odveo na Evropsko prvenstvo... Bilo bi to prvi put da se jedna crnogorska fudbalska selekcija plasira na Evropsko prvenstvo!

Gol za našu reprezentaciju postigao je kapiten Marko Vukčević u 25. minutu, dok je domaćin izjednačio u 85. minutu - Afobe je tada raspršio snove “sokola”. Crnogorska selekcija je igrala u sastavu: Petković, Milošević, Kopitović, Mitrović, Đorđević (Janković), Kalezić, Bakić (Boljević), Vukčević, Zarubica (Kaluđerović), Tatar, Pepić. U drugom okršaju u našoj grupi Švajcarska je slavila protiv Slovenije sa 2:0.

"Osjećanja su pomiješana, jer nas je pet minuta dijelilo od Evropskog prvenstva. Tada smo kapitulirali na način na koji smo jedino i mogli da primimo pogodak - nakon ubačene lopte iz auta. Žao nam je jer smo bili dominantni, imali 19 šuteva na gol, a oni sedam, posjed lopte je takođe bio na našoj strani... No, to je sport, igračima sam čestitao, rekao im “Glavu gore”. I samim dolaskom u Englesku napravili smo veliki uspjeh, a već smo osvojili četiri boda na ovom turniru", kazao je selektor Miljenović.

Naša reprezentacija i ovako ima šansi da osvoji prvo mjesto u grupi (samo pobjednik ide na Evropsko prvenstvo), mada su uoči posljednjeg kola Englezi u prednosti zbog bolje gol-razlike. U prvom meču naša selekcija je savladala Švajcarce sa 3:0, dok je Engleska bila još ubjedljivija protiv Slovenije (dobila ih sa 5:0)."Sokoli" u posljednjem kolu u srijedu veče igraju sa Slovenijom, a Engleska sa Švajcarskom.

"Smanjili smo šanse da odemo na Evropsko prvenstvo. Iako je oba puta poražena, Slovenija ima dobru ekipu koja igra disciplinovano. Biće teško, potrošeni smo fizički i psihički, a odlučivaće gol-razlika ako mi i Englezi budemo bodovno ujednačeni na kraju", zaključio je Miljenović.

Bonus video: