Anri najplaćeniji igrač MLS lige

Anrijev saigrač, Meksikanac Rafael Markes, koji se kao i Francuz pridružio timu prije dvije godine, je na drugom mjestu sa platom od 4,6 miliona dolara
0 komentar(a)
Anri, Foto: Reuters
Anri, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2012. 14:50h

Leganda Arsenala, a sada član Njujork Red Bula Tijeri Anri je zasijenio Dejvid Bekam kao najplaćeniji igrač u MLS ligi, prema podacima koje je objavio sindikata igrača.

Tridesetčetvorogodišnji Anri sada je na vrhu liste sa platom 5,6 miliona dolara u 2012. godini, dok je Bekam pristao na smanjenje plate kako bi ostao u Los Anđeles Galaksiju.

Anrijev saigrač, Meksikanac Rafael Markes, koji se kao i Francuz pridružio timu prije dvije godine, je na drugom mjestu sa platom od 4,6 miliona dolara.

Bekam će dobiti četiri miliona dolara, što je daleko manje u poređenju sa 6,5 miliona dolara godišnje, koliko je zarađivao prethodnim ugovorom.

Tridesetsedmogodišnji Englez je u januaru potpisao novi dvogodišnji ugovor sa L. A. Galaksijem, nakon što je prethodno odbio ponudu da se preseli u PSŽ.

Bekamov saigrač, Irac Robi Kin je četvrti na listi sa zaradom od 3,4 miliona dolara, zatim slijede Lendon Donovan (L. A. Galaksi) i Torsten Frings (FC Toronto) sa platom od 2,4 miliona.

Bonus video: