Ferguson se povlači na kraju naredne sezone?

Na početku ove godine, Ferguson je izjavio da će još najmanje tri sezone voditi Mančester junajted, ali očigledno je da se predomislio
3 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.05.2012. 11:04h

Dejv Vilan, predsjednik Vigana, i blizak prijatelj Aleksa Fergusona, rekao je britanskim medijima da će se škotski stručnjak povući na kraju naredne sezone.

Na ovakvu odluku uticalo je nedavno loše zdravstveno stanje, odnosno krvarenje iz nosa zbog čega je 70-godišnji Škot bio hospitalizovan u bolnici u Glazgovu.

"Na kraju sezone Aleks će se definitivno povući iz fudbala. Pritisak je sve veći, posebno kada ste toliko dugo u vrhu. Napetost je velika i stresne situacije više ne može da trpi. Nedavno hospitalizovanje u Glazgovu je posljedica svega toga. Zbog toga je Aleks odlučio da ne rizikuje zdravlje i klubu će prepustiti nekom drugom“, rekao je Vilan.

Na početku ove godine, Ferguson je izjavio da će još najmanje tri sezone voditi Mančester junajted, ali očigledno je da se predomislio.

On je na klupi "crvenih đavola“ od 6. novembra 1986. godine.

U riznici trofeja ima 12 titula prvaka Engleske, pet FA Kupova, četiri Liga kupa, 10 Komjuniti Šilda, dvije Lige šampiona, Kup pobjednika kupova, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i FIFA Svjetski kup.

Bonus video: