Radulović: Igrači su bili pravi

"Titula pripada igračima, oni su jedini bili pravi sve vrijeme, od početka pa do kraja. Naravno, uz navijače, koji su najveća snaga kluba", rekao strateg novog šampiona Crne Gore
1 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2012. 09:48h

Miodrag Radulović drugi je trener Budućnosti sa šampionskom titulom, nakon Branka Sose Babića 2008, a prvi domaći stručnjak koji se radovao na klupi najvećeg crnogorskog kluba.

Jasno, njegove emocije nakon meča sa Rudarom bile su naglašene.

"Titula pripada igračima, oni su jedini bili pravi sve vrijeme, od početka pa do kraja. Naravno, uz navijače, koji su najveća snaga kluba. Žao mi je što ih nije bilo danas, ali slavićemo zajedno u srijedu, biće fešta. Čekali su četiri godine i zaslužili su ovu titulu", rekao je Radulović, a onda je zahvalio saradnicima u stručnom štabu:

"Svi zajedno smo bili pravi tim. Hvala Dragićeviću, Perišiću i Lekoviću, sportskom direktoru Jovoviću, doktoru Dašiću, fizioterapeutu Jovoviću, maseru Čabarkapi. Sa svim tim ljudima uspjeh je bio lakši".

Budućnost je cijele sezone bila lider na tabeli, ne računajući kratak period na početku druge polusezone, kada je Rudar trijumfom izbio na prvo mjesto.

Ipak, nije dugo prošlo do nove rokade na vrhu. Lidersku poziciji Radulovićeva četa ovoga puta je čuvala do kraja...

Upitan zašto je Budućnost prva, trener Podgoričana je odgovorio:

"Zbog toga što smo osvojili najviše bodova, dali najviše golova, zbog toga što imamo najboljeg strijelca lige, najboljeg igrača lige, zbog toga što smo vezali najviše pobjeda".

Budućnost je, po mišljenju Radulovića, imala dostojnog rivala u Rudar.

"Čestitam Rudaru, bili su nam pravi rival. Ipak, zaslužili smo ovu titulu".

Budućnost nije blistala u pretposljednjoj utakmici ove sezone, ali cilj je ostvaren. Osvojena je titula, sve drugo se zaboravlja.

"Igrači su bili previše oprezni, možda zbog toga i što im je bod bio dovoljan za prvo mjesto nisu pružili onoliko koliko znaju".

Rudar je sa klupe vodio Srđan Kljajević, pomoćnik suspendovanog Nebojše Radojičića.

"Ovaj derbi došao je za nas u najgorem trenutku, nakon dva bolna poraza, od Lovćena u prvenstvu i Čelika u Kupu. Ipak, igrači su se izdigli i dali sve od sebe, odigrali dobar meč. Velika je šteta što se ovakav meč igrao bez publike. Čestitam Budućnosti na tituli", kazao je Kljajević.

Ostajem li?

Na pitanje da li će produžiti ugovor sa podgoričkim klubom, koji je prošlog jula potpisao na 12 mjeseci, Miodrag Radulović je odgovorio diplomatski:

"Ne bih sada o tome, biće vremena za analize. Ovo je vrijeme slavlja i treba da proslavimo titulu", rekao je Radulović.

Nakon meča sa Lovćenom u srijedu, Budućnost će čekati žrijeb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bonus video: