Moj definitivni povratak

Ovo nije odličan, nego fantastičan rezultat. Belgija je sjajan tim, prepun tehničara i brzih fudbalera, ali smo odigrali taktički dobar meč, bili dobro postavljeni na terenu
1 komentar(a)
Drinčić, Foto: Beta/AP
Drinčić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.05.2012. 06:28h

Za Belgiju kažu da je jedina država na Zemlji koja se vidi sa Mjeseca pod noćnim osvjetljenjem, u petak veče se u Briselu i „sa Mjeseca” vidjelo da reprezentacija Crne Gore ima potencijala.

Remi 2:2 na stadionu „Kralj Boduen” je odjeknuo, jer je ostvaren protiv jedne od najtalentovanijih selekcija u Evropi, ekipe pred kojom drhte i Srbi i Hrvati uoči nadolazećih kvalifikacija za Mundijal. Simpatičan rezultat u Belgiji je, u krajnjem, pokazao zašto je Crna Gora novembra prošle godine bila u predvorju Evropskog prvenstva.

Sa druge strane, sjajan utisak iz prijestonice Evropske unije ne smije da zavara, ni selektora Branka Brnovića ni fudbalere, jer je i u dobrom rezultatu bilo stvari koje nisu valjale, naročito u prvom poluvremenu, kada su „crveni đavoli” dominirali i probijali našu odbranu sa svih strana.

Nikola Drinčić, igrač utakmice, asistent kod prvog i strijelac drugog gola, imao je vrlo pozitivne utiske nakon povratka iz Belgije.

"Ovo nije odličan, nego fantastičan rezultat. Belgija je sjajan tim, prepun tehničara i brzih fudbalera, ali smo odigrali taktički dobar meč, bili dobro postavljeni na terenu", kaže Drinčić za „Vijesti”.

Iz Brisela je, ipak, najbolja poruka - rezultat.

"Mnogo je značajno što smo odigrali 2:2 u gostima protiv tako dobre ekipe, rekao bih i u veoma bitnom momentu, kada je trebalo vratiti optimizam navijačima i cijeloj javnosti. Početak kvalifikacija se bliži", dodaje Drinčić.

Crna Gora se nije najbolje snašla u prvom poluvremenu, uprkos ranom golu Mirka Vučinića. Belgijanci su dominirali i do 35. minuta preokrenuli rezultat. Ipak, kada je u nastavku zaigrala sredina, predvođena Drinčićem i konačno razigranim Simonom Vukčevićem, stvari na terenu su se promijenile.

"Imali smo problem što nismo izlazili iz odbrane sa dobrim pasom. Poremetio nas je i prvi gol koji smo primili iz ofsajda, jer Belgijanci prije toga nisu imali ništa opipljivo. U drugom poluvremenu, kada smo konačno počeli da dobro prenosimo loptu, kroz pas igru, bili smo mnogo bliži njihovom golu".

Za Nikolu Drinčića, vezistu Krasnodara, bio je ovo najbolji meč u reprezentaciji, krunisan sjajnim golom 15 minuta prije kraja.

"Mislim da je ovo moj definitivan povratak. Bilo je puno teško jer maltene devet mjeseci nisam mogao da hodam nakon teške povrede. Trebalo mi je vremena da se vratim u ritam i mislim da sa konačno sve vraća", kazao je Drinčić.

Slijedi ljetnji odmor, ali i pogled ka kvalifikacijama:

"Biće teže nego prije dvije godine, jer imamo mnogo jaku grupu, a i svi će nas doživjeti ozbiljnije. Najbitniji je start - ako dobijemo Poljsku i San Marino, bićemo favoriti za drugo mjesto", zaključio je neumorni vezista crnogorske reprezentacije.

Delibašić: Tempiranje za septembar

"Lijepa noć je za nama. Dobar rezultat smo ostvarili, odigrali dobro, pokazali da imamo kvalitet i da igramo sa najjačim selekcijama", istakao je Andrija Delibašić.

Centarfor Rajo Valjekana naglasio je timski duh koji je krasio selekciju u Briselu.

"Oni su individualno jači od nas, ali smo im sjajno parirali kao tim, posebno u drugom poluvremenu. Smirili smo ih, kontrolisali utakmicu, bili smo organizovani, na momente i opasni. To je dobar recept, putokaz kako da igramo u kvalifikacijama. Naravno, kraj je sezone, malo smo umorni, u septembru ćemo biti svježiji i još uigraniji. Na nama je da se dobro pripremimo u klubovima i da tempiramo formu i misli na Poljsku", naglasio je Delibašić.

Bonus video: