„Furija” pokvarila debi Mihajlovića

U Sent Galenu nije viđena baš tolika dominacija svjetskog i evropskog prvaka, pa je Srbija sve do 64. minuta bila u igri. Tada je, međutim, jedna greška promijenila sve...
64 pregleda 2 komentar(a)
Španija, Foto: Beta
Španija, Foto: Beta
Ažurirano: 26.05.2012. 23:16h

Španija je u kombinovanom sastavu, bez igrača Barselone i Atletik Bilbaa, savladala Srbiju (2:0), pa je debi Siniše Mihajlovića na klupi „orlova”, makar rezultatski, prošao neslavno.

Ipak, u Sent Galenu nije viđena baš tolika dominacija svjetskog i evropskog prvaka, pa je Srbija sve do 64. minuta bila u igri. Tada je, međutim, jedna greška promijenila sve - loša postavka odbrane i slaba reakcija golmana Damira Kahrimana pomogle su Adrijanu Lopesu da bez problema zatrese mrežu...

"Ovo je prvi meč, i dalje smo jedni drugima nepoznanica. Vidio sam mnogo dobrih stvari, bilo je i negativnih, koje ćemo se potruditi da ispravimo. Moram da priznam, ovo je mnogo bolje nego što sam se nadao", rekao je Mihajlović.

Konačan rezultat postavio je Santi Kasorla iz nepostojećeg penala, nakon je Lopes sam sebe sapleo.

Švajcarska torpedovala Njemce

Selektor Njemačke Joakim Lev je želio ozbiljnu provjeru, a svega desetak dana pred Euro je dobio glavobolje - „panceri” su izgubili rezultatom 5:3 od Švajcarske u Bazelu.

Njemačkoj opravdanje može da bude to što je nastupila bez asova Bajerna (koji i dalje odmaraju nakon finala Lige šampiona), a het-trik za tim Otmara Hicfelda je upisao napadač Bajera iz Leverkuzena Eren Derdijok (pogađali su i Štefan Lihtštajner i Admir Mehmedi). Strijelci za Elfe su bili Mats Humels, Andre Širle i Marko Rojs.

"Nikada nismo igrali u ovom sastavu, ali to ne smije da bude opravdanje", istakao je Lev.

Švajcarcima je ovo prvi trijumf protiv Njemačke nakon 56 godina.

Danska je izgubila od Brazila sa 3:1 (dva gola Hulka), dok Portugal nije mogao više od 0:0 sa Makedonijom.

Poljaci su savladali Slovačku (1:0), dok je Republika Irska u Dablinu golom Šejna Longa srušila otpor Bosne i Hercegovine.

Van Marvajk izabrao 23

Holandski selektor Bert van Marvajk juče je objavio konačan spisak od 23 igrača za Evropsko prvenstvo.

Van Marvajk nije puno mijenjao, a novajlije su samo bek PSV-a Jetro Vilems i napadač Lusijano Narsing iz Herenvena.

U posljednjem trenutku su sa spiska otpali Vurnon Anita, Sjem de Jong, Džermejn Lens i Adam Maher.

„Lale” su sinoć doživjele šokantan poraz u Amsterdamu od Bugarske (2:1). Domaćin je poveo golom Robina van Persija, a iznenađenje su režirali Ivelin Popov (iz penal) i Ilijan Micavski u 93. minutu.

Golmani: Marten Stekelenburg (Roma), Mišel Vorm (Svonsi), Tim Krul (Njukasl).

Odbrana: Kalid Bularuz (Štutgart), Džon Hejtinga (Everton), Joris Matejsen (Malaga), Ron Vlar (Fejnord), Vilfrid Bauma (PSV), Gregori van der Vil (Ajaks), Jetro Wilems (PSV).

Vezisti: Ibrahim Afelaj (Barselona), Mark van Bomel (PSV), Najdžel de Jong (Mančester siti), Stijn Šars (Sporting Lisabon), Vesli Snajder (Inter), Kevin Strotman (PSV), Rafael van der Vart (Totenhem).

Napadači: Klas-Jan Huntelar (Šalke), Luk de Jong (Tvente), Dirk Kajt (Liverpul), Lusijano Narsing (Herenven), Robin van Persi (Arsenal), Arjen Roben (Bajern).

Domenek: Engleska nema kvalitet

Bivši selektor Francuske Rajmon Domenek je sada u ulozi navijača „trikolora”, a za „Frans fudbal” je govorio o šansama nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

Domenek se osvrnuo na prvog rivala Francuske na Euru, Englesku.

"Prvi meč na turniru bi trebalo da bude lak, jer Englezi jednostavno nemaju kvalitet. Pobijedićemo Englesku, nećemo izgubiti od Ukrajine u drugom kolu i prolazimo dalje", optimista je Domenek.

Ove izjave Domeneka su mnogi okarakterisali kao čudne, a on je kasnije najavio i da očekuje da Francuska ode makar do polufinala.

"Francuska nije izgubila 18 mečeva zaredom, pobijedila je u gostima Englesku i Njemačku, bila je bolja i od Brazila, lako je prošla kvalifikacije... Sve nas to čini jednim od favorita na Euru", istakao je Domenek.

Englezi su, inače, sinoć u Oslu minimalnim rezultatom savladali Norvešku, a jedini gol na meču postigao je Ešli Jang u 9. minutu.

Bonus video: