Dečić u nastavku srušio otpor Mladosti

"S obzirom na rezultate koji su postignuti, ova pobjeda možda i neće biti nešto značajna", kazao je Dejan Jelenić, pomoćni trener Dečića
1 komentar(a)
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.05.2012. 09:08h

Dečić je zahvaljujući boljoj igri u nastavku savladao Mladost i sačuvao šanse da izbjegne baraž (makar teoretske).

U otvorenoj predstavi gosti su prokokockali nekoliko odličnih prilika da povedu u prvom poluvremenu. Napadač gostiju Rotković nekoliko puta je oprobao šut sa distance, dok je u prvom minutu sudijskog dodatka isti igrač uzdrmao stativu, nakon čega Eber nije uspio da zatrese mrežu iz neposredne blizine (Gutić je intervenisao ispred gol-crte).

Domaćin je napravio pritisak na startu drugog dijela - Đukić je u 51. minutu šutirao preko gola sa 3-4 metra, dok je četiri minuta kasnije Nuhodžić zaprijetio dobrim šutem sa 20-ak metara.

To je bila uvertira za vođstvo Tuzana - Đukić je u 58. minutu odlično prodro po lijevoj strani i poslužio Adžovića, a ovaj sa 5-6 metara zatresao mrežu Marčelje.

Tačku je stavio rezervista Gavrilović koji je dva minuta prije kraja nakon dubinske lopte Živkovića zaobišao Marčelju i pogodio nebranjenu mrežu.

"S obzirom na rezultate koji su postignuti, ova pobjeda možda i neće biti nešto značajna. U drugom poluvremenu igrači su pokazali veliku želju da napravimo dobar rezultat. Bitno je, međutim, da smo poslije dva poraza od Lovćena i Grblja koje ovom prilikom ne bih komentarisao, odgovorili na pravi način. U nastavku smo pokazali da smo pravi i u trkačkom smislu", kazao je Dejan Jelenić, pomoćni trener Dečića.

"Izgubili smo utakmicu u prvom dijelu, tada nismo realizovali tri stopostotne šanse, jednom nismo postigli pogodak sa gol-linije. U nastavku smo probali da održimo isti ritam, ali smo stali, ne znam zbog čega. Čestitam Dečiću, a nama ostaje meč sa Grbljem u kojem nam treba bod da bismo osigurali opstanak", rekao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Dečić - Mladost 2:0 (0:0)

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 350. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Adžović u 58. i Gavrilović u 88. minutu. Žuti kartoni: Pepić, Živković (Dečić), Pejaković, Šofranac, Eber, Tomić, Lončar, Raičević (Mladost).

Dečić: Pavićević 7, Padović 6,5, Gutić 6,5, Radulović 6,5, Nelević 6,5, Živković 7, Nuhodžić 6,5 (Vučković), Pepić 6,5, Banda 6,5 (Lazarević), Đukić 6,5, Adžović 7 (Gavrilović 7).

Mladost: Marčelja 6,5, Tomić 6, Šofranac 6,5, N. Dževerdanović 6,5, Mijušković 6,5, Pejaković 6 (Bulatović), Martinović 6 (Lončar), Savićević 6 (Raičević), Eber 6, Rašović 6, Rotković 6,5.

Bonus video: