Preokret Petrovčana

Domaćin je i nakon toga mogao do izjednačenja, ali Huremović u 85. i Osmajlić u 89. minutu nisu iskoristili dobre prilike
1 komentar(a)
Budućnost Petrovac, Foto: Savo Prelević
Budućnost Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2012. 09:28h

Beranci su izgubili u Petrovcu, čime su i teoretski ostali bez šansi da izbjegnu baraž.

Ekipi Slobodana Đukića je slaba utjeha što je ne samo povela već i mogla da udvostruči prednost u prvom poluvremenu.

U 7. minutu Rugovac je nakon dobro izvedenog kornera Rajkovića odlično skočio u šesnaestercu gostiju i glavom matirao Masoničića.

Petnaestak minuta kasnije domaćin je imao solidnu šansu, ali Rajković nije uspio da zahvati nabačenu loptu. Gosti su uzvratili u 27. minutu, ali se Dragićević spetljao.

"Utakmica je bila dobra, a nadali smo se uspjehu pogotovo što meč nije bio bitan za goste. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali i dozvolili gostima da se razigraju i dođu do preokreta. Vjerujem, međutim, da ćemo u baražu uspjeti da sačuvamo prvoligaški status", rekao je strijelac gola za domaćina Armin Rugovac.

Gosti su u nastavku preuzeli kontrolu, a takva igra donijela je rezultat. U 56. minutu Muhović je nakon centaršuta sa desne strane kaznio grešku domaće odbrane i iskosa sa lijeve strane sa desetak metara pogodio Akovićevu mrežu.

Nakon toga je Lalević prokockao šansu za izjednačenje, dok su Petrovčani u 75. minutu osigurali trijumf preko Vujačića.

Domaćin je i nakon toga mogao do izjednačenja, ali Huremović u 85. i Osmajlić u 89. minutu nisu iskoristili dobre prilike.

"Znali smo da neće biti lako jer je domaćin imao teoretske šanse da izbjegne baraž. Beranci su odigrali dobro u prvom poluvremenu, imali i zasluženo vođstvo. U nastavku smo napravili prave izmjene - uspjeli smo da preokrenemo i dođemo do pobjede, po mom mišljenju zaslužene", kaže Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Berane - Petrovac 1:2 (1:0)

Berane - Gradski stadion. Gledalaca: 400. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Ðorđije Ražnatović, Boban Krstev (Cetinje). Strijelci: Rugovac u 7. minutu za Berane, a Muhović u 56. i Vujačić u 75. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: Radović, Tomović, Novović (Berane).

Berane: Aković 5,5, Rajković 6, Vučetić 5,5, Kuč 6 (Huremović), Novović 6, Vučinić 6, Tomović 6, Lutovac 5,5, Lalević 5,5, Radović 5,5 (Osmajlić 5), Rugovac 6.

Petrovac: Masoničić 6,5, Mi. Radulović 7, Mrvaljević 6,5, Čarapić 6,5, Mikijelj 7, Marković 6, Jovanović 6,5, Dragićević 6 (Živković 6), Muhović 6 (Kruščić), Leverda 6 (Ma. Radulović 6), Vujačić 7.

Bonus video: